Зукорлић нема шта да тражи у Црној Гори

Председник Црне Горе Филип Вујановић и реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифат Фејзић оценили су да муфтија Исламске заједнице у Србији Муарем Зукорлић нема шта да тражи у Црној Гори.

Регион 01.10.2014 | 22:31
Зукорлић нема шта да тражи у Црној Гори

Председник Црне Горе је у Рожајама, где је присуствовао свечаној седници општинске скупштине поводом Дана општине, рекао да је простор на коме Зукорлић делује омеђен границама између Црне Горе и Србије.

Према његовим речима, верска јурисдикција Зукорлића ограничена је на простор Србије, а у Црној Гори постоји самостална Исламска заједница.

Исто је оценио и реис Фејзић, који је казао да Зукорлић својим деловањем покушава да у Црну Гору пренесе новопазарски синдром.

"Црној Гори и Исламској заједници у Црној Гори не треба никаква новопазаризација", рекао је Фејзић за Телевизију Црне Горе, поводом настојања Зукорлића да своју верску надлежност пренесе на простор Црне Горе.

Зукорлић је у Рожајама отворио исламски дечији вртић, иако за то није добио одобрење ни Исламске заједнице у Црној Гори, ни црногорске просветне власти.

Реис Фејзић је казао да такозвани вртић нема услова за рад јер отворен у импровизованим објектима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зукорлић њет

01.10.2014 19:37

Не треба Зукорлићу давати публицитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.10.2014 20:50

Тај Зукорлиц це вама да направи исто оно сто је направио БиХ и Србији. Ма колико га ми понизавали и омалозавали он је први цовјек Исламске заједнице на Балкану. И муслимани му се диве и слусају сваку његову ријец, сви они цуте али су у дубини дусе сто посто за њега. Како у Новом Пазару, тако и у Сарајеву, Подгорици и др. мјестима.

ОДГОВОРИТЕ