Реакције на резолуцију у америчком конгресу

Резолуција коју је конгресмен Крис Смит упутио у амерички конгрес, а иза које стоји бивши поглавар Исламске заједнице Мустафа Церић, није обевезујућа за БиХ, оцјенио је предсједник РС Милорад Додик.

Република Српска 01.10.2014 | 15:14
Реакције на резолуцију у америчком конгресу

Ради се о рециклираним, већ  виђеним ставовима који представљају жал за прошлим временима, казао је Додик.

Опозиција пита: Гдје су лобисти РС?

Ревизија Дејтонског споразума, један предсједник умјесто чланова Предсједништва БиХ, Влада БиХ умјесто Савјета министара, те министарства просвјете и пољопривреде на државном нивоу, представљају рециклиране, већ виђене ставове, па и кроз резолуције  пред америчким конгресом.Те резолуције нису за БиХ обевезујуће. Чак напротив, треба се кретати у другом правцу,  кроз устав и Дејтон смањивати надлежност  која је присилно наметнута, сматра предсједник Српске.

Додик је оцјенио да залагање да ОХР користи сва своја пуна права, представља жал за прошлим временима када је високи представника та права користио  против Срба и РС.

Једном ће на дневни ред доћи и одговорност за понашање високих представника, увјерен је предсједник Српске.Да се ради о већ виђеном стереотипу сагласан је и предсједник републичког парламента.

Ово је бар 50 резолуција бошњачких структура у америчком конкресу и било би интересантно да видимо како  је потрошен новац за лобирање у име РС, указује  опозиција.

Амерички конгресмен Крис Смит је на иницијативу бившег вјерског поглавара Исламске заједнице Мустафе Церића упутио резолуцију у Представнички дом конгреса којом се тражи јача централизација БиХ, слабљење ентитета, уставна реформа  БиХ и употреба свих моћи високог представника.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

01.10.2014 13:20

А гдје су ти лобисти Додови, големо плаћани нашим парама: Све је то чиста пљачка народа, свог народа! Гоните се више ви који себе називате чуварима земље, а на јевтине трикове ваше више не пада нико нормалан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.10.2014 13:29

Колико је Церић дао пара овом се*оњи могао је пола Федерације да поправи од поплава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклисар

02.10.2014 09:14

Ебига, умјесто каргановићима, гусковима, кесићима, ариелима и осталима, боље да су платили Смиту па не би добили у резолуцију лијепо и са машницом упаковану (п)иту.

ОДГОВОРИТЕ