Срби нису народ који прави завјере

Некадашњи председник Републике Српске Радован Караџић упозорава да Тужилаштво Хашког трибуинала дубоко вређа Србе измишљањем оптужбе о удруженом злочиначком подухвату.

Република Српска 01.10.2014 | 13:36
Срби нису народ који прави завјере

Срби су најтежи народ за лидера, јер не слушају и нису овце да им се може нешто наметнути.Тужилаштво својим слабашним алузијама без правог доказа покушава увести Судско веће у заблуду да из необавезних реченица извлачи закључке - рекао је Караџић током изношења своје завршне речи.

Он је навео да је намера Срба била да оно што имају у БиХ - заштите, те да се од аустро-угарских процеса није догодило ништа погрешније од рата који је наметнут, као и суђења након њега.Караџић оцењује да је много пристојних људи, углавном Срба, осуђено на велике казне, а, истовремено, ослобођени су непосредни злочинци над Србима.

"Ценио сам упозорења Судског већа да не браним српски народ, него да се браним сам, јер српски народ није оптужен. Али, српски народ јесте оптужен.Нисам имао личних разлога да се бавим политиком, имао сам лепу каријеру и добро развијену социјалну мрежу, укључујући и велик број муслимана и Хрвата који су ми били и остали пријатељи.С мојим образовањем могао сам радити било где на свету, нисам се кандидовао ни за једну функцију. Ако сам ја луд, је ли лудо милион и по Срба који су давали синове у ровове да бране домове" - упитао је Караџић.

Караџић је таксативно наводећи оригиналне цитате из својих пријератних и ратних наступа демантовао тврдње тужилаштва о наводним ратнохушкачким наредбама.Као класичан пример манупулације и фалсификовања његових наступа, Караџић је навео да је пред посланицима бранио Овен-Столтенбергов план и да је на примједбу да су нека српска мјеста била предвиђена за Федерацију БиХ - одговорио да су и нека места у којима Срби нису већина предвиђена да буду у Републици Српској.

Ипак, тужилац је тај став представио као Караџићево наводно ликовање што су Срби добили територије у којима нису већина...Караџић наставља да излаже своју одбрану....

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СС

01.10.2014 11:40

Живио ти нама предсједниче, трајала нам је Република Српска којој си као идејни вођа подигао темеље пуне 22 године. Градила се и изградила. Да ли ће је српска неслога урушити, остаје да се види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проблем је кад

01.10.2014 11:54

Кадија те тужи кадија ти суди, а политика је зна се шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

01.10.2014 14:56

Не дај се, председнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА.КРАЉА И ОТАДЗБИНУ В.СРБИЈУ

01.10.2014 15:52

Зив издрав био председнице Републике Српске! Види се да је тај Хаски суд основан само да суди и осудјује само СРПСКЕ ЈУНАКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

01.10.2014 20:42

Зив нам био 150 год. у 3 м2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

01.10.2014 20:44

Да ми је знати ко ти је од Босњака остао пријатељ?Дај име и презиме једног само?

ОДГОВОРИТЕ