Додик, Лагумџија и Шпирић шампиони у некретнинама!

Супружници Додик су власници два стана и куће у Србији те стана и куће са земљиштем у Лакташима, а Шпирић је пријавио да има стан и пословни простор у РС-у у вриједности од скоро 400.000 КМ те породично имање од 11 хектара код Дрвара. Породица Лагумџија посједује по један стан у Дубровнику и Сарајеву те пословне просторе и викендицу укупне вриједности 1,26 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 30.09.2014 | 18:19
Додик, Лагумџија и Шпирић шампиони у некретнинама!

Од 160 кандидата из ЦИН-ове базе података више од пола њих су кандидати на предстојећим изборима. Међу њима је 51 политичар који је у имовинском картону пријавио уштеђевину, дивиденде, животна осигурања и новац на текућим рачунима у укупном износу од пет милиона КМ.

Уз овај новац неки од њих предњаче по броју некретнина које имају. Међу њима су: предсједник РС-а Милорад Додик, министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић и министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија.

Додик је процијенио да укупна имовина коју посједује са супругом Сњежаном вриједи 2,93 милиона КМ. Супружници Додик су власници два стана и куће у Србији те стана и куће са земљиштем у Лакташима. Додик је у имовинском картону написао да је његов син Игор сувласник воћарске фирме „Фруит Ецо“ из Градишке, али није навео њену вриједност, јер је због елементарних непогода није могао процијенити.

Ова фирма је 2011. године била вриједна 9,6 милиона КМ. ЦИН је тада писао како је „Фруит Ецо“ за четири године уз минималан оснивачки улог од по 1.000 КМ достигао милионску вриједност. Уз Игора, оснивач је и Мирко Добрић, супруг родице Милорада Додика.

Додик је кандидат за ентитетског предсједника, функцију која мјесечно доноси око 4.000 КМ.

Његов страначки колега Никола Шпирић пријавио је да има стан и пословни простор у РС-у у вриједности од скоро 400.000 КМ те породично имање од 11 хектара у Прекаји код Дрвара. Шпирић је у прошлим имовинским картонима пријавио и три стана са гаражама у иностранству – свој у Новом Саду, синовљев у Београду и кћеркин у Бечу.

На изборима 2014. године је кандидат за посланика у државном парламенту.

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија са породицом посједује по један стан у Дубровнику и Сарајеву те пословне просторе и викендицу укупне вриједности 1,26 милиона КМ. И он ове године на изборе излази као кандидат за државни парламент.

Извор: ЦИН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ссс

30.09.2014 15:07

Дјубрад лоповска

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаги

30.09.2014 15:19

Остали нису ни рекли ста све имају као ни ова тројица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.09.2014 15:32

МИ ВЈЕРУЈЕМО ДА ЈЕ ТО ТАКО, ЗАТО ШТО БИВШИ МИНИСТАР А САДАШЊИ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ МАРКО ПАВИЋ, ИМА БЕЗБРОЈ НЕКРЕТНИНА, НАВЕШЋУ ВАМ САМО НЕКЕ, У ПРИЈЕДОРУ КУЋУ ТО ЈЕСТ ВИЛУ У СТРОГОМ ЦЕНТРУ, ОГРОМНУ КУЋУ ШЕСТ КИЛОМЕТАРА ОД ПРИЈЕДОРА СЕЛО БОЖИЋИ, ВИКЕНДИЦУ НА САНИ, ТРИ СТАНА У ПРИЈЕДОРУ, ДВА ЛОКАЛА У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ, ДВА ЛОКАЛА НА ТРЖНИЦИ, ДВА СТАНА У БЕОГРАДУ, СТАН У ХЕРЦЕГ НОВОМ, СТАН У ГРАЦУ, ФИРМУ У СЛОВЕНИЈИ. КАЖУ ДА СУ ОН И ДОДИК ДОБИЛИ ПО ЈЕДАН СТАН У ЛОНДОНУ ОД МИТАЛА КАДА ЈЕ НАВОДНО ДОДИК ХТИО ДА ПРОДА СТАРИ РУДНИК ЉУБУЈА ИЗРАЕЛЦИМА А ПАВИЋ, ШАТРО НИЈЕ ДАО, ПА СУ ИМ ОВИ У ЗНАК ЗАХВАЛНОСТИ И РАЗУМИЈЕВАЊА ПОКЛОНИЛИ ДВА СТАНА У ЛОНДОНУ, ДВИЈЕ ЕТАЖЕ ИЗНАД ЛОКАЛА ИНТЕРМЕЦО У БАЊАЛУЦИ ПРИПАДАЈУ ПАВИЋУ КАО И КУЋА У БАЊАЛУЦИ, СУВЛАСНИК ЈЕ ПРИЈЕДОР ПУТЕВА И ВЛАСНИК ФИРМЕ НИСКОГРАДЊА МАРЈАНОВИЋ, АКО НИЈЕ ВЛАСНИК НЕКА ОБЈАСНИ КАКО ЈЕ ОВА ФИРМА, ОД ЈЕДНОГА СТАРОГ ФАПА ПРЕРАСЛА У ЈЕДНУ ОД НАЈВЕЋИ ГРАЂЕВИНСКИ ФИРМИ У РЕПУБЛИЦИ РПСКОЈ, ИЛИ КАКО ЈЕ НИСКОГРАДЊА МАРЈАНОВИЋ ИЗВУКЛА НА ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА СВЕ ЗА ВРИЈЕМЕ ВЛАДАВИНЕ МАРКА ПАВИЋА У ЗАДЊИХ ДЕСЕТ ГОДИНА, ОВО ЈЕ ПРИВАТНА ДРЖАВА НЕКОЛИЦИНЕ НАЗОВИ ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алгол

30.09.2014 15:51

Лазу. Њихова имовина у некретнинама, акцијама у појединим предузецима је вишеструко већа

ОДГОВОРИТЕ
Name

пљачка

30.09.2014 16:21

Цамо ми није јасна похлепа ових људи, то нису људи то је стока, сви смо ми смртници који идемо скрштених руку на онај свијет, ништа не можемо понијети са собом, дајте за живота на овом свијету нешто и овом народу, или боље речено немојте отимати од овог народа да би ви били у изобиљу, стоко незасита!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.09.2014 16:26

КАПИТАЛ "КАПИТАЛАЦА" НА ВЛАСТИ (ДОДИК, СПИРИЦ, ШКРБИЋ,ПАВИЦ, ЧУБРИЛОВИЦ И ДРУГИХ) ЈЕ ЗНАТНО ВЕЦИ И ОНО СТО СУ ЈАВНО ПРИКАЗАЛИ ПРЕДСТАВЉА САМО МАЛИ ВРХ "ЛЕДЕНОГ БРИЈЕГА", ЈЕР НЕ СМИЈУ ДА ПРИЈАВЕ СВЕ, А И ЗА ОВО ШТО СУ ПРИЈАВИЛИ РЕАЛНО НЕМАЈУ НИКАКВО ПОКРИЦЕ...ТИ ЉУДИ СУ ДЕСЕТ ГОДИНА ГОСПОДАРИЛИ ЗИВОТИМА ЉУДИ И ДРЖАВНОМ ИМОВИНОМ, РАСТУРИЛИ СУ "ПОРОДИЦНО БЛАГО" И ЈОС НАС ЗАДУЖИЛИ МИЛИОНИМА ЕВРА.... МОЗЕ СЕ САМО СПЕКУЛИСАТИ ДА СУ ПРИКАЗАЛИ 1/10 СВЕГА ОНОГА СТО ИМАЈУ... СТВАРНО НИЈЕ МИ ЈАСНО СТА СЕ ДОГОДИЛО СА ТИМ ЉУДИМА... ЗНАЈУ ЛИ ДА ПОСТОЈИ МЈЕРА И У ЈЕЛУ И У ПИЋУ, А ПОГОТОВО У ОТИМАЧИНИ... МОРА ДА СУ ТЕШКО МЕНТАЛНО ОБОЉЕЛИ И ДА ЦЕ ИМ ПОСЛИЈЕ КРИВИЧНИХ ИСТРАГА КОЈЕ СИГУРНО ДОЛАЗЕ, ИПАК БИТИ ПОСТАВЉЕНА ПРАВА ДИЈАГНОЗА И ТО НЕ КЛЕПТОМАНИЈА, НЕГО ШИЗОФРЕНИЈА... СТИДИМ СЕ СТО САМ ЊИХОВ САВРЕМЕНИК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисам изненадјен

30.09.2014 18:04

Нисам изненадјен али цу бити акоНАРОД ОВИМ НЕЗАСИТИМ АЛАВЦИМА 12 ОКТОБРА НЕСТАНЕ УКРАЈ,ЗАТО СВИ НА ИЗБОТР И БИРАЈМО БОЉЕ СИТРА,ЗРЕБА ПОМЕСТИ ОВАЈ ЈАД И СРАМОТУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

30.09.2014 22:45

ста цес зарадили људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

30.09.2014 22:51

Ово БН ТВ треба да изнесе и у вијестима, многим људима информације овим путем нису доступне, многи би мијењали мисљење за изноре. ПОРИЈЕКЛО ИМОВИНЕ!!! ЗЛИКОВЦИ!

ОДГОВОРИТЕ