Да ли нас хљеб заиста гоји?

ини се да све жене слепо верују у теорију да је хлеб главни кривац за гојазност, па га при почетку дијете првог елиминишу из исхране. Прочитајте зашто је то можда велика грешка...

Здравље 29.09.2014 | 20:29
Да ли нас хљеб заиста гоји?

Ново истраживање је показало да 43 одсто жена избегава да једе хлеб док држи дијету, 20 одсто гризе савест уколико га поједу, док више од половине сматра да је хлеб нездрав.

Док се хлеб некада сматрао здравом намирницом, данас га прати лоша репутација – изазива гојазност, надувеност и садржи глутен. Управо из тих разлога ово истраживање има за циљ да разбије предрасуде о хлебу.

Нутриционисткиња Шерон Натоли каже да је од објављивања књиге "Диет Револутион“ доктора Еткинса 1990. године креирана мистерија око угљених хидрата. Штавише, она истиче да резултати овог истраживања потврђују основно непознавање нутрициознизма.

"Жене нису свесне колико добробити имају од целог јела као и угљених хидрата, а не схватају да су често дијете без глутена штетније за ниво шећера у крви. Прави избор хлеба вам може пружити много здравствених добробити укључујући бољу пробаву, више енергије, здравије срце и тело“, рекла је додајући да је хлеб садржи хранљива влакна, Б витамин, магнезијум и гвожђе.Шерон истиче да је важно да сваки потрошач има приступ правим информацијама које ће му помоћи да донесе одлуку да ли му је куповина хлеба уопште потреба.

"Толико је различитих врсти хлеба на тржишту, само треба одабрати оно које вама највише одговара и који има највише хранљивих састојака“, закључила је Шерон.

Коментари / 0

Оставите коментар