Полиција обезбјеђује крст на Златишту

Полиција је увела појачане мјере обезбјеђења ширег подручја око крста на Златишту, подигнутог у знак сјећања на више од 6.500 убијених сарајевских Срба, због тензија насталих у вези са овим спомен-обиљежјем, рекла је портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић.

Република Српска 23.09.2014 | 20:34
Полиција обезбјеђује крст на Златишту

Тешићева је додала да, према информацијама којима располаже, осим прекјучерашњег покушаја рушења крста, није било других напада на ово спомен- обиљежје.

Сарајлија Мирза Хатић /27/ потврдио је јуче федералним медијима да је предводио групу од 20-так младића који су 21. септембра аутомобилима покушали да сруше крст.

Он је запријетио да ће га опет рушити ако не буде уклоњен за два дана.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Слободан

23.09.2014 18:56

Која срамота и ругло за погинуле Сарајевске Србе. Још веће ругло свих нас према целом свету је да полиција чува неке укрштене две бандере које је нека луда поставила преко ноћи и рекла да је то крст. Брукамо се пред целом светском јавношћу. Докле више бре. Тај такозвани крст нико није ни освештао да би се то тако звало. Па зар се крст поставља да буде инат другима и изазива верску и националну нетрпељивост. Овог луђака што то постави треба да ухапси Сипа и испита га са којом намером је то учинио. Тај ткз. крст нема ни грађевинску ни употребну дозволу нема никаво одобрење да буде у путном појасу, Црква га није одобрила ни освештала. Полиција чува некакву приватну политичку грађевину. Чува ! - јер је то приватна режимска полиција. Па шта је ово људи и докле више. Треба неко да погине због те две бандере или да се можда зарати. Јел то режим жели да подметне овом напаћеном народу. Срам вас било. Али ниједан режим никада није преживео па неће ни овај наш. Близу је 12-ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотични Сарајлија

23.09.2014 18:57

На страну кукавичко ноћно постављање "спомен обиљежја"... али дотични младић који пријети је на почетку рата имао 5, а по завршетку 8 година!!! Толико о одгајању будућих генерација и саживоту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Слободан

23.09.2014 19:18

Слободане, искрено од тебе. Ја сам муслиман и сигуран сам да нико нема ниста против спомен обиљезја. А ове двије бандере које је поставио Додиков упосленик у електропривреди је увреда за народ и скрњављење вјерског обиљезја. А Дукиц је био до 22.9.1994 године командир цивилне застите у Храсници и уредно примао помоц, а народу лазе да је био у логору висе од 700 дана???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

23.09.2014 20:47

У резији СНСД-а је и поставит. У резији СНСД-а се и дизу тензије, да се народ завара сад пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за дотицног сарајлију

23.09.2014 21:31

Јесте друзе имо је 5год ал мозда је у том рату изгубио неког близњег са истог брда гдје су поставите те бандере да провоцирају.направите крст унекој разумној велицини нико га неце ни споменути а не крст од 15 м поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

23.09.2014 21:45

Људи, ово је криж, а не крст. Ја не знам ко је овдје луђи, али се практично муслимани и срби свађају због католичког крижа !??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.09.2014 23:06

Треба одмах скинути попречну банедру а ову оспособити да служи својој намјени. Када буде урађено право спомен обељежје треба га освештати и урадити помен за жртве. Наравно без оног мафијаша и његових полтрона. Једно вријеме мало страшивији људи нису смјели ни конзерву отворити без присуства баје. Шта рећи за овог Хатића. Боље би му било да је "набилдао" мозак него мишиће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.09.2014 00:02

Ја Сам од сарајева и босанац босњак муслиман!! Зовите ме како вам пасе!!! Зивим од 89 год у аустрији и цитам Скоро сваки Дан овако ова десавања у домовини!! Немогу да вјерујем да је Нас народ толико глуп из Дана у Дан се све висе цудим!! Па људи моји докле висе јел ми немоземо заједно да зивимо, да се респектујемо, и да бирамо једну власт!! А бога нека бира ко каквог хоце!! У босни ко политику неводи Нема ни пара зато и ходзе и попови су и политицари !! Неморамо се волити Али неморамо се ни провоцирати!! Мало респекта јел ипак смо један народ мултиетницки који је са свих страна измуцен!!!поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

на ста смо спали

24.09.2014 05:59

Да нам.на изборима главни адут и кец и рукава буде ни мање ни висе него бандера. Јадан је онај ко на вриједјању других и другацихих а у исто вријеме скрнављењу своје вјере хоце да добије изборе. Да је бар тразио какве дозволе и какво идејно рјесење које це лицит на несто и неце провоцират нит се ругат. Локалне власти би преко слузби требало да издају привремену мјеру уклањања објекта на терет постављаца а кад за то додје вријеме на мјесту гдје је то могуце (никако не поред пута за тим нема потребе) изградит споменик слицан нпр споменику код вјецне ватре ил слицно гдје це свак ко зели моци да додје и.зртвама ода посту. Нису заслузили бандеру поред пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

хамдија

24.09.2014 07:51

Срушен је већ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЛИЈА

24.09.2014 09:24

Ево са ким ми живимо. Порблем имају и са нашим споменицима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

24.09.2014 10:39

Ово је ругло за наше борце ,његово постављање тик пред изборе само говори о онима који губе власт-да не презају ни од чега,па тако ни од омаловажавања наших погинулих бораца.Нема за њих ама баш никакве светиње,а ова наказа од крста је сигурно пројекција неког црвеног шупљеглава,са циљем да створи тензије.Мирно,народе,иде октобар,а они који ово раде ће добити заслужено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.09.2014 22:56

Ово је бас срамота. Као прво крст је малан и нелици на православни. Као друго треба направити много веци и прави православни . И треце тај мали сто је крено са том својом бандом треба да буде казњен и затворен. Ко је он да руси и да јавно пријети? Један обицан криминалац , као и осталих 20 . Ста коме мозе крст сметати који је подигнут за зртве муслиманског терора у Сарајеву ? Мозе само злоцинцима сметати који су врсили убијање и етницко цисцење Сарајева. Тако исто и меморијални центар Потоцари у Сребреници мозе само да смета злоцинцима који су тај злоцин изврсили.Докле и засто да скривамо злоцин без обзира ко га поцинио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

25.09.2014 07:10

Баш само су муслимани гинули у рату каква жалост стварно ми их је жао ето да не прочитах на Српској ТВ шта муслимани пишу не би ни знао то, питање је онда ко је убио Србе? Колико је висок минарет? Па га још нико због висине у Републици Српској не руши,вама смета ваша вјера која вас отворено позива у рат а знате и сами да су вам се преци крстили, има много Срба који су изгубили своје најмилије па не руше минарете и не скидају мјесец и звјезду

ОДГОВОРИТЕ