Киша донијела нове невоље у Бањалуци

Киша која је непрестано падала више од 24 часа на подручју  Бањалуке изазвала је пораст водостаја мањих ријека које су се излиле, углавном на пољопривредне површине и саобраћајнице.

Република Српска 02.09.2014 | 20:50
Киша донијела нове невоље у Бањалуци

У насељу Шарговац истоимена рјечица је однијела мост, чиме је  11 кућа остало одсјечено од осталог дијела града.У насељу Дебељаци прокопан је канал чиме је бујична вода усмјерена и спријечено плављење насеља.

Даноноћна киша становницима Шарговца код броја 121 није донијела ништа добро. Бујично изливање ријечице Шарговац, по трећи пут ове године, однијело им је мостић, који их је  спајао са остатком града.Три школарца сада пјешаче до школе два километра.

Становници ових кућа први пут су сами санирали штету, други пут је то урадио град, а сада трећи пут, грађани траже да се направи трајније рјешење, тако да се не мора страховати од сваке јаче кише.Падавине су донијеле невоље и становницима насеља  Мотике, гдје се излила, али и повукла рјечица Широка.Проблеми са шахтовима и излијевање ријечице Широка ове године су били евидентни више пута, али, како грађани истичу нико од надлежних још није интервенисао.

Али, зато јесу ватрогасци који су из десетак, углавном подрумских просторија испумпавали воду.Киша и право јесенско вријеме нас очекује и наредних дана.Једина добра вијест је, како каже метеоролог Милица Ђорђевић, је да неће бити обилнијих падавина као што је то било претходна два дана.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар