Реконструкција догађаја на Тузланској капији

У четвртак, 4.септембра, стручни тим који је формирала одбрана генерала некадашње Војске Републике Српске, Новака Ђукића, извешће оглед којим ће настојати да докаже оно што све вријеме покушава, а то је да је Ђукић осуђен без икаквих ваљаних доказа.

Република Српска 01.09.2014 | 19:35
Реконструкција догађаја на Тузланској капији

На полигону у Никинцима је постављена комплетна сцена као на мјесту догађаја на Тузланској капији.

Одбрана генерала Новака Ђукића ће настојати да у огледу који ће извести помоћу импровизоване сценографије на полигону у Никинцима докаже оно што је тврдила и током судског процеса, а то је да Ђукић није одговоран за испаљивање гранате која је побила цивиле на Тузланској капији.

Давор Ђукић је убјеђен у очеву невиност и наглашава да ће за истином трагати све док је жив, без обзира на све опструкције.

На оглед којим ће бити изведен реконструкција догађаја на Тузланској капији, 25.маја 1995.године, када је погинула 71 особа, неће доћи Берко Зечевић, на основу чијих вјештачења је и темељен процес против Ђукића.

У тиму одбране сматрају да је врло симптоматично то што Зечевић није хтио да учествује ни у сличној реконструкцији догађаја када је у питању пијаца Маркале.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

02.09.2014 11:05

А кад це судити за злочин у Тузланској колони,гдје се зна које то урадио,а не да млате празну сламу

ОДГОВОРИТЕ