Србија неће уводити санкције Русији

Србија није увела нити ће уводити никакве санкције против Руске Федерације, поручио је премијер Србије Александар Вучић.

Србија 01.09.2014 | 07:10
 Србија неће уводити санкције Русији

"Апсолутно је јасно: Србија је и у овом изузетно тешком периоду потврдила својим руским партнерима да је она њихов најбољи пријатељ у Европи и Србија није увела и неће уводити никакве санкције против Русије Федерације", рекао је Вучић у изјави, синоћ емитованој на ТВ каналу Росија 24.

Говорећи делом на руском, а делом на српском, премијер је истакао да је позиција Србије по том питању веома јасна и додао да су пред Србијом и Русијом важни заједнички пројекти и "ми ћемо наставити да их развијамо заједно".

"Србија је потписала споразум о изградњи Јужног тока и тачка. Наша позиција о томе је апсолутно јасна. Разговарамо о томе са нашим европским партнерима и са нашим руским партнерима. То је веома важан енергетски пројекат за Србију и Србија не мења своје мишљење зависно од тога каква је политичка ситуација у овом тренутку у свету", рекао је Вучић.

Наш је задатак, нагласио је, да радимо за добробит наше земље, нашег народа, за добробит енергетске безбедности Србије.

Поводом ситуације у Украјини, Вучић је истакао да је излаз из ње само један и да "мирно решење нема алтернативу".

"Онај ко мисли друкчије веома греши. Постизање трајног мира подразумева тражење кратког пута за решење свих проблема. Нико не треба да гине и браћа Словени не треба да проливају крв", закључио је српски премијер.


Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јулио

01.09.2014 08:25

Ха,ха,пази наслова,па какве санкције,ста србија извози у русију(млијеко и сир) па кад би зависили од русије крепали би од глади,а сто се тице јузног тока :мртво слово на папиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.09.2014 09:07

Напокон праве одлуке. Иако је под "санкијама" Русија увјек помаже онима који су уз њу или су неутрални. Колико је опрштено дуга Куби, колико је конкретне помоћи стигло у Србију? Информације су веома шкрте. Сада су поклоњена 3 авиона МИГ29 јер просла авијација није могла летјети на висини путничких авиона. Руси хоће да купе све из Србије, друга је ствар шта Србија може понудити. Ко ово све не може видјети нека купи наочаре.

ОДГОВОРИТЕ