"Ерупција вулкана" у Лакташима?!

Лакташи су, у вријеме док сам ја одрастао тамо негдје између двије акумулације на Дрини, избили на јако лош глас. Просто их је било лако мрзити.

Република Српска 23.08.2014 | 18:07
"Ерупција вулкана" у Лакташима?!

Из неке дјечије перспективе, највише због тога што су се вјештачки задали да њихов кошаркашки клуб несувислог имена први сруши доминантни Борац Нектар. Кад је једино праведно да то учини Варда, која се са њима како тако носила на терену.

Старији су имали своје разлоге који су били политичке природе. Лакташи су били колијевка у којој се однинао СНСД, који већ годинама више облачи него што ведри над Српском. У неком промишљању дао сам поставку како ће СНСД сам прије пасти у Лакташима, него ће се то десити у неким пасивним крајевима, гдје је промјена и долазак црвене опције дошао много касније. Неки пријатељи су ишли још даље са констатацијом да ће Миле и његови бити јурени моткама, од оних који су им били најближи, чим падну са власти.

Власт у Српској се може промијенити и без Лакташа, много је битније стећи предност у Бањој Луци и већим центрима. Али заломило се да након пада СНСД у двије лијевчанске општине, баш у Лакташима и баш пред парламентарне изборе, снаге одмјере на (из)ванредним изборима за начелника општине. Ту би опозиција могла потврдити наводни пад популарности владајуће странке. Да СНСД изгуби у својој кући, то би затресло Српску јаче од било каквог земљотреса, и засигурно донијело предност на парламентарним изборима.

Али како да разнородни опозиционари побиједе СНСД тамо гдје је највише оних који су стварали СНСД по глави становника? Тамо гдје је СНСД више од партије, гдје је заштитини знак, њихова локална ствар, оно нешто што су правили кад су кренули против далеко јачег противника, кад их је носио почетни занос. Тамо гдје је постоји прави СНСД, а не као у другим мјестима, посебно на истоку, гдје је СНСД само клуб обожавалаца Милорада Додика, друга кућа након што су се посвађали у матичној странци, тамо гдје су их звали јер се другачије није могао рушити СДС, или већ касније, једино мјесто гдје се могао наћи посао.

Управо у томе лежи квака. Можда једино у Лакташима има оних који су заиста разочарани у СНСД. Све даље од Лакташа прогресивно расте број оних који не да неће заплакати ако се СНСД распрши у комаде, него имају спреман план за тако нешто, који не укључује бивствовање у опозицији, а ван позција даље од извора са ког се вода пије.

Револуција је у Лакташима појела покоје своје дијете, и ситуација да власт смјењује свог начелника је далеко од нормалне. Можда је то због тога што се осјећа толико сигурно и недодирљиво. Али опет, опозиција је морала да кидише по сваку цијену. Мјесто тога, јединствен наступ опозиције је упитан због баналних питања прегањања око назива двије странке. Уколико власт нема своје људе у опозицији, већ она ни не иде на побједу, већ се нада да ће у нејединству наћи изговор за пораз, од опозиције ништа ново. Само зихерашки приступ и чекање повољнијег тренутка за напад, који можда и не дође.

Промјена власти у Лакташима била би корисна за рушење СНСД на републичком нивоу, а корист би нашла и фракција СНСД који се не слаже са преузимањем странке од стране сумњивих типова. Промјена не одговара нужно ономе ко би дошао на водеће мјесто, јер би за кратко вријеме морао да поправља затечено, балансира са интересима свих странака ко га је подржао и трпи јак притисак посланика СНСД којих је и даље много. Како ће се све расплести не може се рећи, сем да изненађења неће бити јер су спремни сви изговори.

Извор: Фронтал.РС

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

сале

23.08.2014 06:20

Колико ја знам ерупција је већ била али у лактаском СНСД-у.. Коалиција узима власт у Лактасима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дунга

23.08.2014 07:41

Само цу реци хахахахах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

23.08.2014 08:09

Додик је у кругу својих "ОДАНИХ" партиских пријатеља у Лактасима изјавио. АКО ВИ НЕ МОЗЕТЕ ПОБЈЕДИТИ У ЛАКТАСИМА ЈА ЦУ КУПИТИ ИЗБОРЕ". Опсте је познато да су Вам финансиске могуцности из разних малверзација огромне али избори " НИСУ НА ПРОДАЈУ " !!! Цак ста висе јос цете одговарати заједно са МАЛИМ МИСОМ сто сте довели опстину у овакву катастрофалну ситуацију. Будзет опстине Лактаси је био 48 милиона а ове године 18 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.08.2014 08:21

Милорад Додик је преварио становнике Лакташа као и све друге становнике Републике Српске. У врло погодном моменту за њега, наступио је са платфомом "Свима добро". Платформу је потпуно напустио и превео је "Само мени и мојим тајкинма добро". Огрезао је у криминалу. То и те како знају баш у Лакташима. Како је губио подршку обичних људи из Лакташа, тако је Милорад уводио терор. Људи у Лакташима не смију отворено ни писнути против Милорада и његове банде. Наметнуте су им многе ствари које морају подржавати. Ови ванредни избори су им прилика да тајним гласањем јасно ставе до знања осталим дијеловима Републике Српске да су и Лакташи за промјене. Зашто не би били. Наметнут им је један Будо Станковић умјесто Милана Тополовића. Сва јавна предузећа у Лакташима су пропала. Тајкуни држе све конце у својим рукама. У Лакташима се врло тешко живи. Млади немају никакве прспективе. Крајње је вријеме да становници Лакташа поведу рачуна о будућности своје дјеце а не Милорада Додика и његових тајкуна. Лакташани, имају прилику да буду први који ће се опредијелити за промјене које наступају. Вјерујем да ће гласати за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велибор Д.

23.08.2014 08:22

Пораз у Лакташима би значио крај СНСД-а зато ће велики бос да испразни један од сефова и купи све који су поткупљиви. Али питање је да ли је то довољно???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

23.08.2014 08:35

Змију у галву, Бају у Лакташима !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Географ

23.08.2014 09:49

Додик није из Лактаса, вец из Босанског Александровца! Тако се бар то сеоце звало прије рата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

23.08.2014 10:03

Промјене су реалност и тога су свјесни и у владајућој партији, а веома је реална опција да ће оне кренути управо из њиховог главног упоришта Лакташа

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

23.08.2014 10:19

Никада у Лактасима нецете побједити СНСД,Запамтите то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

23.08.2014 10:30

Пада Влада, пада СНСД, коначно да срушимо банду са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакинци

23.08.2014 10:43

Затвори су празни,лопови су овдје. Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

23.08.2014 11:23

НИЦИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ СИЈАЛА ПА ДАЈ БОЗЕ НЕЦЕ НИ ЊИХОВА .ДОЦИ ЦЕ НАМА СПАСОВДАН ДОЦИ ЦЕ НАМА ОКТОБАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

23.08.2014 11:58

Смјењени нацалник Тополовиц је постен и цастан цовјек који није могао да издрзи притисак неписменог Буде Станковица и зато се цовјек морао повуци. Снсд мора да падне у Лактасима а после ако Бог да и на изборима Огњен Тадиц добија битку уз помоц бивсег нацелника Тополовица. Зиви били па видјели. Велики подрав из Лактаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

23.08.2014 12:31

Око соколово.....видим да си добро упуцен у проблеме Лактаса али не знас како се зове господин Тополовиц....па онда знаци ово сто си написао нема везе с везом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

23.08.2014 12:42

Ерупција је незадржива, лава ће очито да спржи СНСД без обзира што је већ кренуо у куповину гласова. Промјена у Лакташима је неминовна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.08.2014 12:55

Јовица, Милан је грешка у куцању. А и често размишљам о свирепо убијеном Милану Вукелићу, стално ми је његово име на уму...

ОДГОВОРИТЕ
Name

каменко

23.08.2014 13:35

То це Баја да купи,гласли ви или не,исто вам се писе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

23.08.2014 13:36

@географ, заборави то босански, давно било никад више

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

23.08.2014 14:04

"Просто их је било лако мрзити" каква је ово реценица.Засто би неко мрзио Лактасе,Билецу,Бјељину,Приједор.....Републику Српску...знаци само да нам предсједник буде онај кога ја волим тако цу и градове да волим...мизерно јадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти баја

23.08.2014 15:08

Ре Зоро.. Тебе интересује Дали је Било Или бице Босанско.. Нека буде како хоце само да народу буде боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

23.08.2014 15:59

Не знам, ста Тополовиц сада мисли, али је на власти од првог дана био са Додиком и ту је несто крупније. Како год прође пита це цијела РС а не само једна опстина и код нас у Српцује побиједила коалиција контра СНСД-а али су ови из врха одмах заврнули све славине оставили су само милионске кредите и сад су блокирани рацуни опстине. Сјецам се да је након мјесец дана кад су изгубили изборе досла возила Нискогадње и од Тополе до Српца у дузини од 15 км. Састругала комплетан горњи слој асвалта који је само три године прије иста фирмаи поставила.Тоје тако остало до данас и отворено су и рекли да је то освета СНСД-а за изгубљене изборе. Ммогао би Миле да преоре и аутопут у слуцају прораза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташки лакат Додику у лице.

23.08.2014 16:28

Лакташи ће Додику лакат увалити, видјет ће те!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактоп

23.08.2014 16:50

Србац, би милокрад све преорао али неће имати шансе. Сад губи и републичке изборе. У Лакташима, више од 6 мејсеци вијори се застава СНСа и слика Александра Вучића (1.2мX1.2м) у строгом центру. а нигдје ниједне слике Милорадове и заставе СНСДа. Додик то не примјећује. Превише је заузет проблемима. Ушла вода у уши. А народ ко народ, шушкају и чекају изборе. Збиља је милорад прекардашио. Не може га више нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видовњак

23.08.2014 18:13

Будо Станковћ ће изгубити локалне изборе у Лакташима. Изборе добија Савез за промјене. 15 дана касније, након саопштења резултата и републичких избора, по Лакташима ће народ почети скидати Милорадове слике и рушити његове статуе. Неће остати чак ни она слика у сједишту СНСДа. Имање у Бакинцим аће бити претворено у музеј воштаних фигура. Пуштаће се и филм "Како се некад добро јело" непознатог аутора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактасанка

23.08.2014 18:53

Ако бирам измедју 2 зла, ја цу увијек изабрати оно мање. Вукасин Војиновиц, је са свим својим манама, далеко мање зло од Будимира Станковица, неписменог месара, криминалца, тајкуна и цовјека који гази преко мртвих да би остварио свој циљ. Мису Кодзомана, не бих да коментарисем, јер је он обицни играц под потпуном контролом Буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вози Миско

23.08.2014 19:07

Ма да доктор Тополовиц је сад као невинашце.КОЛИКО ЈЕ ГОДИНА БИО НАЦЕЛНИК 10 ИЛИ 12.Зна он какав је Баја одавно па то су земљаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

видовита зорка

23.08.2014 21:02

Видовњак....ввидим да цес послије октобра зивјети тезе него до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тоба

23.08.2014 21:08

Ма сви су они исти сад се као Тополовиц прави невјест крао је исто ко и додик...лако му је било водити лактасе кад му је додик касирао десетине милиона у будзет опстине а сад кад је пао на 18 сад це миско да глуми постењацину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видовњак

23.08.2014 21:49

видовита зорка, како год, долази вријеме отрежњења, било какав живот без задужења је бољи од живота на кредит. А додикова екипа је за 8 година постигла да овдје и трава расте на кредит. 5 милијарди КМ је камен око врата сваком становнику Републике Српске. Медјутим то није све зло, то је само вањски дуг. А унутрашњи? Ова "одговорна" власт је емитовала трезорских записа да их се набројати не може. А дуговања правних субјеката према банкама и дуговања медју правним субјектима регострованим у Републици Српској? Наравно да ћу у тим условима живјети с мање пара него до сад. Али ћу се осјећати боље, много боље, кад изадјемо из овог мрклог мрака у којег нас ова власт уведе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

24.08.2014 08:47

Види Лактаса ! Као мали Сан Францисцо, свака цаст баја, да остали ураде за свој крај као ти баја за свој, БиХ би била као Њемацка. Браво Баја, свака цаст, једини си борац у цитавој БиХ. Могу само да ти завиде, мислим да си лицно урадио највисе од свих политицара у ова теска времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

24.08.2014 10:59

Мислим да је ово пресеравање са прицама знамо сви какво је стање у дрзави. Сви који су у власти су мање висе проклетиње... Није народ лос вец људи који се стално врте на. Једни те исти се мјењају сваких 10 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

24.08.2014 12:03

Што је баби мило то јој се и снило. Само маштајте то неко вријеме умирује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

24.08.2014 12:33

Сви ви који коментарисете на овај текст немате право на овако несто. То оставите нама из Лакаса да ми одлуцимо ко це владати Лактасима, а не васи коментари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

24.08.2014 12:41

Наравно, кад изгуби СНСД, онда це сви СНСД-овци рећи да они нису били Милова струја и да им је драго да је пао. Онда ће похрлити у СДС гдје ће их дочекати раширених руку и ето нама "нове" власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

25.08.2014 08:25

компас,ја сам исто као и вецина Лактасана Милова струја био остао и бицу до краја зивота,зато сто зивимо као мала Свица...а ви себи тразите бољег ако га има..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена

25.08.2014 18:54

Зна ли ико колики је постотак гласова имао СНСД у Лакташима на локалним изборима 2008 и 2012 год? Кладим се да им 2012те постотак гласова пао у односу на 2008у. Сада ће драстично пасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станко

25.08.2014 19:23

Магдалена...брини се о својој опстини а ми из лактаса цемо о својој.Исти број гласова је код нас сваке године исти сто знсци да себи моземо приустити и тај луксуз од 1500 гласова да вам поклонимо

ОДГОВОРИТЕ