Градска власт одговара Борачкој организацији

У Одјељењу за борачку-инвалидску заштиту града Требиња изненађени су јучерашњим изјавама руководства градске Борачке организације које је, послије састанка са представницима електроенергетског система и СНСД-а, локалну власт оптужило за лошу међусобну сарадњу.

Република Српска 22.08.2014 | 19:30
Градска власт одговара Борачкој организацији

Рајко Ћапин, в.д. начелник тог Одјељења каже да се они увијек били спремни за сарадњу са Борачком
организацијом и да ће тако остати и убудуће, без обзира на изјаве руководства. Они имају сву документацију која потврђује да су правовремено одговарали на захтјеве представника бораца, поготово када је у питању запошљавање дјеце погинулих.

“Изјаве које су дали појединим медијима појединци из руководеће структуре градске Борачке организације немају упориште. У допис од 26.3. из 2014 предсједник Одбора породица погинулих бораца обратио ми се
захтјевом да му доставим докумантацију која се односи на дјецу погинулих бораца у циљу прављења спискова за њихово запошљавање. Тог истог дана ја сам му одговорио позитивно. На том документу јасно стоји потпис од четири лица, два службеника Одјељења за борачко инвалидску заштиту, као потпис господина предсједника Одбора породица погинулих бораца Даковића и мој”, рекао је Ћапин.

Градска Борачка организација 11. августа ове године сазвала је конференције за медије на којој су почели са захваљивањем електроенергетском систему. Међутим, то је прекинуо њихов представник у Регионалној борачкој организације источне Херцеговине, Светозар Аћимовић, који и данас стоји иза сваке своје ријечи.

“Постоји Закон о правима борачке популације, а тамо гдје је држава већински власник, приоритет у запошљавању имају борачке категорије под једнаким стручним условима. То се не дешава. Ми смо сада тренутно задовољни што добијама дио мрвица. Ово су мрвице што добија Борачка организација. Ја се не захваљујем никоме и не треба Борачкој организацији нико ништа да даје, него треба да добије оно што заслужује јер ово није њихова прчија. Коме да се захваљујемо, онима што нису учествовали у рату?! Ја то нећу никада”, нагласио је Аћимовић.

У Одљељну за Борачко-инвалидску заштиту града Требиња кажу да поздрављају сваки потез, било ко га учинио, када се иде у правцу запошљавања дјеце погинулих бораца и када је у питању помоћ свим људима који припадају борачким категоријама.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јулио

22.08.2014 17:37

Лако ми је за Светозара, у рату фол пуковник, стан у Требињу а куца на Љубомиру. Запослио је он своје кад је био техницки директор у Електротребињу, а сад предсједник бораца. Ко бори се он за права, бозе, бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цг

22.08.2014 19:24

Јулијо ајд не с... незнас ти ко је ацимовиц и пре рата је могао купити пола требиња и цујес ли није цовек задовољан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.08.2014 23:49

Срамота, како (не)људи газе по борцима и инвалидима. Сами смо криви. Треба ово све растјерати прво милокрада и банду па онда ове ситне рибе што блате наш углед.

ОДГОВОРИТЕ