Ко је вандал, а ко је криминалац?

Након графита који су на згради Општинског одбора СНСД-а у Лакташима исписали чланови Слободне Републике а затим били приведени у полицију огласили су су и први људи СНСД-а Лакташи.

Република Српска 21.08.2014 | 19:11
Ко је вандал, а ко је криминалац?

Предсједник извршног одбора СНСД-а Лакташи и кум Милорада Додика, Будимир Станковић, иначе широј јавности познат по афери земљиште Пољопривредне школе Бања Лука, тврди да подржава изражавање ставова младих али да писање графита није изражавање ставова већ вандализам.

„Подржавам изражавање мишљења али ово је вандализам. Ово је неуспио покушај подвале да су ово урадили градјани Лакташа. Лакташи су демократска средина и овако нешто се никада није десило. Ускоро ће и избори у Лакташима и градјани ове општине имаће прилику да демократски кажу шта мисле!“, рекао је Будимир Станковић, предсједник Извршног одбора СНСД Лакташи.

У СНСД-у не желе да коментаришу то што су због писања графита на зиду зграде СНСД-а чланови Слободне Републике задржани у полицији неколико часова. Симптоматично је, каже Станковић, да су лица која су шарала по згради СНСД-а ујутро дошла из Бања Луке у Лакташе. Лидер Слободне Републике, Никола Дроњак одговара новим питањем.

„Зашто смо ми дошли из Бања Луке у Лакташе? Можда је најбоље одговорити контра питањем. Одкуд њему право да он из Лакташа додје у Бања Луку и узме земљиште Пољопривредне школе? Надлежне институције ће утврдити које вандал а ко криминалац“, каже Никола Дроњак.

Након приводјења и вишечасовног задржавања чланова Слободне Републике реаговале су готово све опозиционе странке углавном осудјујући поступак полиције. Данас поново, преко потпредсједника реагује СДС. Огњен Тадић каже да не подржава начин али да се младима не смије забранити право на гласно изражавање мишљења и да су млади у Српској очигледно фрустрирани и да је то што су урадили један од начина да покажу своју фрустрираност.

Чланови Слободне Републике напомињу како је полиција била коректна али исто тако осјећају да им је безбједност угрожена.

„Сигурно да осјећамо пријетње. Мени је и раније пријетио син Будимира Станковића. Сматрамо да смо угрожени и позивамо све институције да заштите оне који мисле другачије од режима“, апелује лидер Слободне Републике.

Четири члана Слободне Републике у ноћи са уторка на сриједу су на згради Општинског одбора СНСД-а у Лакташима написали графит Пакао је празан дјаволи су овдје.

БН ТВ

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Адвокат

21.08.2014 17:43

Молим вас погледајте снимак, погледајте овог момка, овог Николу Дроњка. Па тај човјек је таква добрица, невино "дијете" и они на њега да ударе са таквом репресијом, да човјек не повјерује сам себи којом жестином покушавају да га заплаше. Људи ово је један јако добар примјер колико нам је власт (власт СНСД-а) охола и колико злоупотребљава репресивни систем (полуге власти у полицији) да застражи овакве људе, овакве невине и добре људе попут Николе. Заиста погледајте те невине очи тог момка, погледајте то лице, то добро лице, да ли је он било коме опасност? Осим онима који су њему супротност, зли, опасни, безобразни? Они га због тога и не воле што је добар човјек. Никола уколико подигну оптужницу, ако се усуде да дотле газе право, ја те браним бесплатно и још ако треба десетак мојих пријатеља адвоката,да им кажемо да смо и ми Никола и да нас не могу ушуткати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

21.08.2014 17:43

Почетак краја !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

21.08.2014 18:02

Стварно нема смисла Буду Станковица вредјати.То је морална громада,постењацина.Ма видите га само,ни цитати не зна.Да има дрзаве такви би одавно били на Туњицама а не нека .уда у странкама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат 2

21.08.2014 18:03

Овој власти је било боље да су фрустрацију овог младог човјека прешутјели. Један графит на њиховој згради у поређењу са криминалом који је та иста власт учинила (тежак неколико милијарди марака) је кап воде у океану. Та партија и власт је управо добила надимак ђаволска и нису ни свијесни колико су сада они том својом репресијом изреволтирали широке народне масе. Никола Дроњак је постао омладински херој, а они ђаволска власт. Они сами над собом врше политичко самоубиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.08.2014 18:21

Стварно нисам знам знао да је писање графита кривично дјело. Мислио сам да је прекршајно?! Како онда назвати (не)дјело човјека који студенте назива копиладима. Ови су толико подђонили образ да их само човјек мотком може отјрати са власти.Како назвати отимање земљишта од овог "господина" који тако умиљато прича. Што се тиче имовинског картона мислим да су се мало збунили.Милокрадов припада Цвијановићки а овим осталим је било лијено да броје толики новац. баш су уболи добар бизнис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

21.08.2014 18:26

Само погледајте оци овог Станковица и паметном доста.Никада нецу подрзати никакав облик вандализма али послати толику полицију у 4 сата ујутро неком на врата због графита је смјесно.Овдје се ради о класицном застрасивању те показивања силе од стране тајкуна и криминалаца у врху власти.Полиција,тузиластво,судство и инспекторате под хитно треба оцистити од тајкунских вазала и вратити их у њихове законске оквире.Оног момента када полиција постане агенција за заститу приватних интереса моцника те репресивно средство једне политицке партије,свако нормалан треба да се забрине јер сутра и он мозе постати мета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

21.08.2014 18:46

Какав им је оно садам, гадафи, тито, ким јонг-ун, или шта већ на зиду? У сваком случају та слика се баца у року не дужем од два мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

21.08.2014 19:08

Месар Будо је скоро изјавио да це се иселити из Опстине Лактаси ако опозиција побједи. Он стварно мисли да це тек тако отици негдје у иностранство и да це све његове мутне радње преко ноци нестати? Еее БАЈА грдно се варас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

21.08.2014 20:03

Јооојј,ко це доцекати октобар па да сви ови лллоооопоовиии заврсе тамо гдје им је мјесто,а то је наравно затвор.Треба им народ судити за све крадје и сиромасење овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћомо

21.08.2014 20:12

Ново име Лакташа : ЂАВОЉА ВАРОШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радуловић

21.08.2014 20:23

Кодзоман и Ранкин мали бурзујска дјеца владајуце банде црвене

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

21.08.2014 20:36

А види Милокрада на зиду.Виси ко да је ТИТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

21.08.2014 20:37

Будимир Станковиц бивси месар само је мало напредовао у задње вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

21.08.2014 20:50

Мозе тај Кодзоман да се сепури, али затворио је недузне људе, а криминалце које је требао и сада дрзи у фирми. Проливене сузе дјеце, мајки, сестара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

21.08.2014 20:52

Кодзоман је на задњем УО ДЈАВОЉЕ СТРАНКЕ молио све присутне да надју новог кандидата. Толико о њему,његовој озбиљности и кад би га сутра неким цудом и изабрали за нацелника. Секта звана СНСД се распада и овом приликом молим комплетну опозицију да их побједи са разумном разликом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Совиљ

21.08.2014 22:08

Запамти друзе да це тебе тај његов син пребити,он је децко од реци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

21.08.2014 22:31

СТВАРНО ДЈЕЛУЈЕ ОЗБИЉНО ОВАЈ КУМ МЕСАР.... ПЛАВО СТОФАНО ОДИЈЕЛО НА ПРУГЕ... НЕГДЈЕ САМ ТО ВЕЦ ВИДИО... МА ФИЛМ КУМ И ИЛИ ИИ, НИЈЕ ВАЗНО... АЛИ ТАЈ БУДО СЈЕДИ КАО ЦАР И ПОКАЗУЈЕ АУТОРИТЕТ....КОГА ОН ГЛУМИ, А КАЗУ И ДА ЈЕ ДРЦАН - ВОЛИ И ДА УДАРИ... ДА ЛИ ЈЕ И ОН У РАТУ СВЕРЦОВАО ЦИГАРЕТЕ... Е ЊЕГА БИХ ВОЛИО СРЕСТИ НЕГДЈЕ У МРАКУ... КАО ОНО ЈЕДАН НА ЈЕДАН... САМО ЈА МИСЛИМ ДА ТИ ДРЦНИ ИДУ КАО БЕБЕ РАНО НА СПАВАЊЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

21.08.2014 23:12

Срамотно понасање власти, тако опустено народ приводити сто је неко написао несто на згради. А ста би народ требао вама да уради, ста сте све опљацкали и довели нас до просјацког стаба. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гледалац са улазницом

22.08.2014 02:41

опасан је овај мали , могао би нам покварити планове ... а Будо , ста мислис .... ма мислим да мали мора заврсити у гепеку .. гепецење ха , ха, ха ,... ово је сценарио новог књизевног дијела који це се изводити на данима Стеријиног позориста .... СЦЕНАРИО И РЕДАТЕЉ БУДО И МИЛЕ ... зивило позористе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Капициц

22.08.2014 05:47

Овај насилник сто је ударио цовјека саком испред хотел Босне прица о вандализму.Па његов главни гост у кафани Кеј је криминалац инспектор Синиса Карановиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

22.08.2014 06:09

Погледајте ову слику изнад поштењачина.Никакав коментар није потребан.У ком систему живимо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

22.08.2014 06:12

Нешто ми се чини да се слика изнад њих мало накривила,само што не падне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

22.08.2014 06:57

Да је народ паметан а само мозе он, да после окобра СНСД посаље на "историјску" депонију смеца.Мислим да је стварно доста,да су преврсили сваку меру.Свим цлановима и симпатизерима би мозда требало испитати порекло имовине у дрзави и иностранству.Ја мислио само један а оно сви кумови се понасају као да је РС њихова бабовина и да само они и њихови имају право да у њој пребивају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незапослен

22.08.2014 07:39

@Јово А госпођа Карановић (професор по занимању) је запослена у Будиној Геодетској управи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

име мјеста

22.08.2014 09:04

Некад Лакташи, сада Отимаши. Сједи Будо ко волово мудо, поред њега два јаја а изнад њих главни Баја. Кад Баја падне, на шта ће се дочекати? ко зна нека се јави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

22.08.2014 10:20

Да је висе оваквих као Дроњак неби ми цекали изборе.Сјетите се како је Додик досао на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

биљана

22.08.2014 16:28

Ја стварно људи не знам ста је са вама! Да је вама на куци неко написао графит са увредљивом садрзином , како би се понасали? СИГУРНО БИ ГА НАЗИВАЛИ " ДОБРИМ МОМКОМ"! Потразите смисао за реалност, изгубили сте га!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Капициц

23.08.2014 05:12

Посто су и Пантелију Цургуза убацили у своје редове,поред ових страпаријада по Републици Српској,крајиских вецери у Дрвару гдје је сигурно пјевао и Баја предизборни слоган СНСД-а бице ЦУРГУЗИЈАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Капициц

23.08.2014 10:47

Овај сто се потписује као Совиљ или боље рецено Сова мора да је неки полтрон од Будиног сина.Мозе и Совуљага

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Лактаси

23.08.2014 14:56

СНСД побједјује на свим нивоима власти...Гос. Додик дозивотни предсједник...

ОДГОВОРИТЕ
Name

небојса

23.08.2014 21:10

Забринути градјанин.... Знас ли ти уопсте како се избори добијају. Цуј ти молис опозицију да побједи позицију. Ваљда народ одлуцује, а не твоје ммолбе.... Смјесно.

ОДГОВОРИТЕ