Радуљица: Играмо за људе у РС и на Космету!

Орлове чека финални сусрет са Турском у оквиру традиционалног "Ачибадем Трофеј Београда".

Кошарка 17.08.2014 | 15:15
Радуљица: Играмо за људе у РС и на Космету!

Убедљивим тријумфом над Аргентином у полуфиналу турнира "Ачибадем Трофеј Београда", најбољи кошаркаши Србије заказали су дуел са старим познаником, Турском, која је нешто раније била боља од Порторика.

Пулени селектора Саше Ђорђевића Екипа Ергина Атамана у свом саставу има асове попут Емира Прелџић, Омера Ашика, Ченка Акиола, али и Фуркана Алдемира и Синана Гулера, што свакако гарантује врло озбиљну проверу све бољим Орловима. Који, из утакмице у утакмицу, играју све боље и правовремено темпирају форму за Мундобаскет.

Селекцију Турске је на мечу са Порториком пратило педесетак, изузетно бучних навијача, који су све време бодрили своје миљенике, а очекује се да ће и више присталица бити у Комбанк Арени у 20.30.
"Биће јако занимљива утакмица, ако је судити по реакцији публике када је Ашик изводио слободна бацања. Стварно бих волео да видим пуну Арену, пунију него у мечу са Аргентином. Карте јесу биле биле наплаћиване, али пошто је приход ишао у добротворне сврхе, на трибинама је било доста људи, али није била пуна Арена. Очекујем да у недељу дође још више људи, јер сам сигуран да ће навијачи имати прилику да виде праву кошаркашку представу", рекао је Мирослав Радуљица након победе над Аргентином.

После четири пуне године бивши кошаркаш ФМП-а, Борца, Анадолу Ефеса, Албе, Партизана и Азомваша вратио се у национални тим, па је српска публика коначно имала прилику да НБА центра види у акцији.
"Одличан је осећај вратити се овде и играти пред овом публиком. Ми се трудимо да је максимално испоштујемо када дође да нас бодри, као и све оне који нас прате преко ТВ-а, као и у Републици Српској и на Косову. Играмо за њих, колико је у нашој моћи да их не разорачамо".

Играч Милвокија сматра да је екипа доста напредовала у односу на сам почетак припрема.
"Мислим да смо доста напредовали, посебно у тим неким ситницама које су нам правиле проблем на почетку. Бар што се тиче тих неких одбрамбених система, мање-више у нападу. Ја се надам да ће се све то ишчистити до почетка Мундобаскета, а много је добро што је овако сад".

Као и у претходним мечевима, у тиму сигурно неће бити Милоша Теодосића, док се очекује да Ненад Крстић поново само изведе екипу на паркет, не и да проведе одређено време на паркету.
"Јако нам сметају сви ти проблеми са повредама, посебно ако се узме у обзир чињеница да нам Крле и Тео, који би требало да нам буду стубови тима, нису ту на терену. Истина, са нама су ту увек и бодре нас максимално, али верујем да би све изгледало много боље да су са нама на паркету", закључио је Радуљица.

Коментари / 0

Оставите коментар