Спрема се сукоб између вехабија

Безбједносне службе БиХ су у стању повишене приправности због озбиљних упозорења западних обавјештајних агенција да се припремају жестоки сукоби између фракција унутар вехбијског покрета.

Босна и Херцеговина 01.08.2014 | 09:50
Спрема се сукоб између вехабија

Према изворима овог листа “Пресс РС”, због ових сукоба Влада Велике Британије је још прије пола године одлучила да у БиХ пошаље додатне снаге као појачање ЕУФОР-а.

Двије супротстављене вехабијске струје предводи Нусрет Имамовић, који се доводи у везу са Ал каидом, и Бајро Икановић, један од команданата Исламске државе Ирака и Леванта.

"Ријеч је о сукобу који је већ однио неколико десетина бошњачких живота у Сирији, а односи се на цијепање војске исламских добровољаца у тој земљи на дио који подржава такозвани Фронт ал Нусру, којем припада и неформални лидер вехабија из Горње Маоче Нусрет Имамовић, док се други огранак побуњеничке структуре претворио у ИСИЛ, војну формацију које се због невјероватне суровости и радикализма одрекла и Ал каида и којој је приступио вођа селафија из Хаџића Бајро Икановић".

Пресс наводи и да Имамовић и Икановић дословно ратују један против другог у Сирији, гдје се тренутно налазе, а да је њихов утицај огроман на сљедбенике које су оставили у БиХ.


Извор: Пресс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

б лука

01.08.2014 07:55

ТРЕБА ИМ ДАТИ СТО ВИСЕ ОРУЗЈА И ПОЗЕЉЕТИ СРЕЦУ НА ОБЕ СТРАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

прес

01.08.2014 08:16

Када све тако детаљно знате јавите нам у колико сати поциње мец и тко суди

ОДГОВОРИТЕ
Name

брицо

01.08.2014 08:17

Немој тако б лука, и они су некада били православни срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрсуз Мујо

01.08.2014 08:30

Џевад Галијашевић је о томе већ обавјестио предсједника Додика, а тамбурање ће бити на Лијевче пољу. У хисторији ће се звати "Мој на Лијевчу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

01.08.2014 09:11

кад сви знате какви су и колико су сурови и радикални не знам сто их све лијепо не отјерате одавде. они ником не доносе добро од њих зазиру и босњаци и срби и сви остали. ваима би нам било боје кад не би били у насој близини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

01.08.2014 10:27

Бозе ста је ово прије ко је носио браду звали га цетник а откуда да муслимани носе браду јели то прелазе у цетнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

03.08.2014 16:11

Никакве вјере ту нема само је новац у питању и ко ће бити газда. Растјерати те брадоње одакле су почели ницати нек оставе нас на миру !

ОДГОВОРИТЕ