Невријеме у Загребу за собом оставило пустош! (ВИДЕО)

Снажно невреме са олујним ветром и јаком кишом протутњало је деловима Хрватске и Загребом, где двадесетак екипа загребачких ватрогасаца још испумпава воду из поплављених објеката.

Регион 31.07.2014 | 06:58
Невријеме у Загребу за собом оставило пустош! (ВИДЕО)

Како су јавили хрватски медији, због јаког невремена током поподнева био је прекинут ваздушни саобраћај над целом Хрватском.

Припадници Јавне ватрогасне службе града Загреба и добровољних ватрогасних друштава имали су после невремана праћеног грмљавином више од 60 интервенција испумпавања воде, и то претежно у источном делу града.

На терену је још 20 екипа и интервенције су у току, пренела је агенција Хина.

У Загребу је током невремена био отежан саобраћај у целом граду, многе улице су биле поплављење, а како јавља Индеx.хр, услед јаких удара ветра, оштећен је и стадион фудбалског клуба Динамо у Максимиру.

Динамовим стадионом на Максимиру прохујали су вртлози ветра који су оштетили расвету и тунел кроз који играчи излазе на терен. Рушили су голове и носили клупе за резервне играче по терену, наводи хрватски портал.

Због јаког невремена поплављен је и Задар. Али, за разлику од Загребчана, они су поплављене улице искористили да би на њима заиграли ватерполо.

Јако невреме очекује се и у Србији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

номад

30.07.2014 19:58

Вратила се олуја у Загреб!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.07.2014 21:09

Ахахахах а јеси краљ!

ОДГОВОРИТЕ