Србија “контролише небо” на Хрватском и БиХ

Контрола летења Србије и Црне Горе преузела је контролу ваздушног саобраћаја изнад цијеле Хрватске и дијела Босне и Херцеговине због невремена изнад Хрватске.

Регион 30.07.2014 | 20:30
Србија “контролише небо” на Хрватском и БиХ

Директор Контроле летења Србије и Црне Горе Радојица Ровчанин рекао је Бети да је због невремена дошло до потпуног пада система контроле летења изнад Хрватске и 45 одсто БиХ, које контролише Хрватска, па је посао преузела СМАТСА.

"Апсолутно сви авиони у ваздушном простору Хрватске остали су у та два сата без навигације са земље, па су у помоћ прискочили други провајдери. Појачали смо смене, велики број људи се поново вратио на посао. Доста смо им помогли, ово је данас дан за подвиг", рекао је Ровчанин.

Ровчанин је додао да га је хрватски колега у телефонском разговору обавјестио да та земља полако успоставља систем али да СМАТСА и даље има "појачане смјене" и да је спремна да и даље "све држи под контролом".

СМАТСА обавља контролу ваздушног саобраћаја изнад Србије, Црне Горе, дијела јужног Јадрана и 55 одсто горњег дијела ваздушног простора БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар