Ускоро црногорски маратон у лежању!

„ЛЕЗИ хлебу да те једем, диж’ се ћебе да ја легнем!“ Ова „химна“ Црногораца која се само кроз вицеве провлачи као део њиховог менталитета чуће се под небом етно-села „Монтенегро“ у Брезнима код Плужина 3. августа на традиционалној „олимпијади у лешкарењу“, у хладовини стогодишњег храста.

Занимљивости 31.07.2014 | 07:20
Ускоро црногорски маратон у лежању!

Пријаве за наступ могу се подносити до 2. августа, а учесници не морају бити искључиво из Црне Горе, него из било ког краја света, а првак ће зарадити 300 евра. Време лежања је неограничено, па ко издржи.

Одржаће се и „црногорски маратон“ на 50 метара, а „најбржем дугопругашу“ следи награда, као и такмичење у брзом куцању порука на мобилном телефону, а најбољем следи такође 50 евра.

Укупни трошкови ове манифестације су 1.060 евра. А у то су укључени водитељ програма (50 евра, плус озвучење 250), као и такмичења у три дисциплине (150), пехар за најбољег џабалебароша (80 евра), и за судије исто толико.

- За ову нашу олимпијаду чуло се и на крај света - каже Милоња Благојевић, један од криваца, што ће Пива 3. августа бити епицентар излежавања. - Почеће изложбом фотографија Добрислава Бајовића Бајонеа под називом: „Ђе можемо одмарати у дебелој ладовини у дурмиторском и пивском крају“. Сви су добро дошли, а да лежати није нимало лако уверили су се такмичари прошлих сезона. Најгоре је кад притисне физиолошка потреба, а нема се куд, но у врећу за спавање. На срећу, то се још није догодило.


ЛЕЖАО 32 САТА!

ПРОШЛЕ године је постигнут невероватан рекорд. Прошлогодишњи победник је Владан Бајалица из Никшића који је прележао 32 сата и освојио двеста евра!

Коментари / 0

Оставите коментар