Шамар за Јокића и екипу - Тежак пораз за Денвер

Нови брејк Минесоте - актуелни шампион је на коленима! Кошаркаши Денвер Нагетса доживели тежак пораз пред својим навијачима (106:80) у другом мечу полуфиналне серије Западне конференције НБА лиге.

Спорт 07.05.2024 | 07:37
Шамар за Јокића и екипу - Тежак пораз за Денвер

После два пораза на домаћем терену Нагетсима ће бити потребно невиђено чудо да направе преокрет у серији и наставе поход ка титули.

Минесота је стекла огромну предност, води 2:0 у серији и имаће прилику да у Минеаполису, пред својим навијачима, у наредне две утакмице заврши посао и обезбеди пласман у велико финале Запада.

У најгорем могућем тренутку Нагетси су приказали вероватно најлошију партију у сезони. Нису постојали на терену на овој утакмици.

Од самог старта Минесота је контролисала дешавања на терену, сјајном и чврстом одбраном потпуно неутралисала напад домаћина и већ у првом полувремену стекла огромну предност коју је рутински одржавала до краја меча.

Очајни проценти шута, велики број изгубљених лопти скупо су коштали Нагетсе, којима ће бити потребно невиђено чудо да направе преокрет у наставку серије и изборе пласман у финале Западне конференције.

Српски кошаркаш Никола Јокић био је близу новог трип-дабл учинка. Утакмицу је завршио са 16 поена (5/13 шут из игре), 16 скокова и осам асистенција, али и четири изгубљене лопте.

Најефикаснији у екипи Денвера био је Ерон Гордон са 20 поена, а двоцифрен учинак имао је и Џастин Холидеј који је меч завршио са 13 поена. Разочаравајућу партију пружио је Џамал Мареј који је уписао само осам поена уз шут из игре 3/18.

У победничком тиму најефикаснији били су Карл Ентони Таунс и Ентони Едвардс са по 27 постигнутих поена.

Серија се сада сели у Минеаполис, наредни меч на програму је у суботу од 03.30 по нашем времену.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар