Кошарац: Неки тужиоци не раде свој посао

Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сташа Кошарац поновио је данас да ће инсистирати на одговору гдје су предмети о убиству Срђана Кнежевића, Ристе Југовића и Жељка Марковића, те да буду предузете мјере из надлежности Високог судског и тужилачког савјета БиХ против оних који, евентуално, опструишу истрагу и процесуирање осумњичених.

Босна и Херцеговина 25.07.2014 | 15:20
Кошарац: Неки тужиоци не раде свој посао

Он је подсјетио да у Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву тврде да су предмети предати Тужилаштву БиХ, док из Тужилаштва наводе да су изузели само копије тих предмет, што је оцијенио као "играње стоног тениса"."То је недопустиво! Истрајаћу у томе да стално питам када ће Тужилаштво БиХ процесуирати оне који су извршили ова убиства", нагласио је Кошарац.Он је подсјетио да је прошло скоро три мјесеца од када је поставио ово делегатско питање.

"Када неко од посланика или делегата постави такво питање мислим да би било културно и морално да добију одговор", рекао је Кошарац.Кошарац је констатовао да то говори о томе да правосудне институције на нивоу БиХ игноришу законодавну власту у овој земљи.

"Међутим, очигледно је да се Тужилаштво БиХ поново понаша по добро познатом рецепту и зато сам упутио писмо Високом судском и тужилачком савјету БиХ /ВСТС/ и њеном предсједнику Милану Тегелтији, који прате и оцјењују рад правосудних институција, како би видјели `у ком грму лежи зец", навео је Кошарац.Напомињући да неки тужиоци не раде свој посао, Кошарац је најавио да ће инсистирати на састанку са Тегелтијом.

"Јавност у Републици Српској тражи да се то питање ријеши и да они који су наредили та убиства и одговорају", рекао је Кошарац, одбацујући спекулације да је ријеч о политичком притиску.Кошарац је јуче затражио од ВСТС-а да коначно утврди које је тужилаштво надлежно за предмете убистава Срђана Кнежевића, Ристе Југовића и Жељка Марковића, код ког тужиоца или тужилаца се налазе ови предмети, те да се предузму мјере из надлежности ВСТС против оних који, евентуално, опструишу истрагу и процесуирање осумњичених.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Клошар

25.07.2014 13:36

Ти и Тегелтија да се састанете? Може, али у кругу КПЗ Фоча, кад будете у различитим павиљонима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

25.07.2014 14:09

Отворире прицу која се зове Стрмица сверц и криминал видјецете ко је све уплетен па цак и од појединих тузилаца који покривају одредјене играце у криминалној афери тј утакмици остацете запрепастени, наравно ако смијете хе хе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

25.07.2014 15:21

Јасно је да неки тузиоци не раде посао цим Стаса Клосарац није у затвору него млати глупости.

ОДГОВОРИТЕ