Ђукановић: Шарић не може угрозити ни мене ни ЦГ

Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је данас да оптужени за међународни шверц дроге Дарко Шарић не може на суђењу рећи било шта што би "угрозило" њега лично или Црну Гору.

Регион 23.07.2014 | 22:34
Ђукановић: Шарић не може угрозити ни мене ни ЦГ

Коментаришући наводе из саслушања Шарића који је рекао да му је нуђена нагодба ако оптужи премијера Црне Горе, Ђукановић је новинарима у Подгорици казао да га та информација није изненадила.

"То ме не узнемирава, јер чак и да је постојао такав аранжман, не видим да је неко од њих могао да каже нешто што би могло бити оптерећујуће за Црну Гору или мене лично", рекао је председник владе Црне Горе.

Он је додао да га Шарићеве тврдње о покушају нагодби, ако су тачне, не изненађују јер су "разни људи у претходним годинама саопштавали да су од одређених структура из безбедносног система Србије имали сличне понуде."

"То, под условом да је тачно, сведочи о ономе што смо знали и што је била карактеристика односа Србије према Црној Гори у претходном периоду, а којима се на такав и сличне начине покушавало наудити Црној Гори и њеној државној политици кроз прављење разних опструкција према носиоцима највиших функција", рекао је Ђукановић.

Он је поновио да је остварен напредак у односима Црне Горе и Србије по
доласку нове власти у Београду маја 2012. године.

"Од формирања нове власти у Србији, не региструјемо не само такве драстичне негативне намере према Црној Гори него ни негативне тонове", закључио је црногорски премијер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симо

23.07.2014 22:14

Ђукановићу немој само ти о свом поштењу, молим те!

ОДГОВОРИТЕ