Два и по мушкарца: Геј вјенчање за крај серије

Серија “Два и по мушкарца” на јесен ће ући у своју дванаесту, уједно и последњу сезону емитовања, а 17. јула откривено је да ће се серија завршити великим венчањем. И то каквим…

Забава 20.07.2014 | 13:55
Два и по мушкарца: Геј вјенчање за крај серије

Организујући дружење са новинарима у оквиру представљања јесење телевизијске сезоне, директорка “ЦБС Ентертаинмента” Нина Таслер открила је да ће се серија “Два и по мушкарца” завршити венчањем између два главна јунака, Валдена (Ештон Кучер) и Алена (Џон Крајер)!

Убрзо је дошло и објашњење, преноси “Тхе Холлywоод Репортер”. Како Валдену не полази за руком да усвоји дете, јер није у брачној заједници, у помоћ му прискаче Ален, који пристаје да се венча за њега и повећа му шансе да усвоји дете.

“Видећете венчање двојице мушкарца, који нису хомосексуалци, али ће подизати дете са великом љубављу и пажњом”, изјавио је за ТХР творац серије Чак Лори. “Њихова сексуалност је потпуно неважна у односу на љубав коју гаје према детету, и то је можда оно што покушавамо да кажемо публици све време, да је потребно извући дете из сулудог система и пружити му дом. Постоји ли нешто боље од тога?”

Истополне брачне заједнице су раније легализоване у Калифорнији, где се радња серије одвија.

Лори наводи како је свестан да ће прича о геј венчању и усвајању детета разбеснити многе, укључујући и борце за права ЛГБТ особа. Како тврди, многи ће му замерити на тривијализацији тако важних питања, око којих још увек не постоји уједначено мишљење у свим крајевима САД.

“Наравно да ћемо имати венчање - ми смо ситком и имаћемо венчање”, изјавио је Лори. “Валден и Ален ће се сасвим легално венчати. Венчаће се како би могли да усвоје дете. Људи у свим крајевима САД видеће крај серије о двојици мушкарца који се труде најбоље што могу да васпитају дете. Како смо дошли до тога да су они усвојили дете… то може да изазове контроверзе, али главна прича је о двојици мушкараца који покушавају да ураде праву ствар.”

Један од главних глумаца, Џон Крајер за ТХР наводи како је за очекивати да серија на “јефтин начин” прикаже ову тематику, али да иза стога не стоје лоше намере.

“Очигледно је да смо ‘појефтинили’ многе ствари током деценије емитовања”, казао је Крајер кроз смех. “Али не намеравамо да учинимо ништа лоше. Видећемо како ће се прича развиати. Волео бих да могу да кажем: ‘То су Два и по мушкарца, знате да ћемо то да урадимо са стилом.’ Али тако нешто ја не бих могао озбиљно да изговорим.”

На све то Лори додаје: “Не намеравамо никог да увредимо, и надам се да се нико није увредио. Али ми смо некако одувек били серија која је вређала многе, па се не бих изненадио ако и сада буде тако. Искрено, то нам неће одузети достојанство, јер га никада нисмо ни имали.”

Према његовим речима, екипа која стоји иза серије збиваће и шале на рачун тога што је истополна брачна заједница легална у Калифорнији, али не и у многим другим америчким државама.

“Оно што покушавамо да покренемо нико други још није урадио, да имате два хетеросексуална мушкарца која се венчавају како би заједно одгајали дете”, додаје Крајер. “Раде то из исправних разлога, али искоришћавају систем за који се ЛГБТ заједница тешко и напорно борила. Чинило ми се да је то прилично комична ситуација.”

Лори наводи како ће се након једанаест сезона и дванаесте која предстоји, након много лутања најзад заокружити прича о два мушкарца и једном дечаку.

Серија "Два и по мушкарца" емитује се од 2003. године, а два члана оригиналне поставе, Чарли Шин и Ангус Т. Џонс напустили су серију на крају осме, односно једанаесте сезоне. Аштон Кучер постао је стални члан екипе од девете сезоне, али је последњих година серија бележила све већи пад гледаности.

Коментари / 0

Оставите коментар