Демократе у паници, размишљају о алтернативи Бајдену

- Наступ демократског председничког кандидата Џозефа Бајдена на дебати с противкандидатом Доналдом Трампом узнемирио је демократе у толикој мери да појединци "озбиљно" разматрају могућност његове замене на листи, објавио је данас Политико.

Свијет 28.06.2024 | 09:27
Демократе у паници, размишљају о алтернативи Бајдену

Три стратега блиска тројици потенцијалних демократских председничких кандидата, који су говорили под условом анонимности, рекли су да су им се мобилни телефони "усијали" током јучерашње дебате са молбама да други кандидат иступи као алтернатива Бајдену.

Један саветник је рекао да то "није много могуц́е сем ако Бајден не одступи".

Један Бајденов присталица рекао је да је време да председник оконча своју кампању и да је дебата била Бајденов "најгори наступ у историји".

"Бајден је био толико лош да нико нец́е обрац́ати пажњу на Трампове лажи. Бајден мора да одустане, у то нема сумње", рекао је он.

Бајденове присталице надале су се да ц́е дебата с републиканским кандидатом Доналдом Трампом "отклонити бриге" да је 81-годишњак престар да одслужи још један мандат, али су његов "промукли глас и несигуран наступ" учинили супротно.

За неке демократе, Бајден у свом наступу није назадовао.

Председавајуц́а Бајденове кампање Џен О'Мали Дилон рекла је да је Бајден "представио позитивну и победничку визију за будуц́ност Америке", док је Трамп понудио "мрачну слику тога како ц́е Америка изгледати уколико се он врати у Белу куц́у".

Демократска консултанткиња Стефани Катер казала је да је Бајден демократски кандидат и да се то неће променити због једног наступа у дебати.

"Морамо да се смиримо и да останемо фокусирани, јер Трамп вечерас сигурно није добио ниједног гласача", сматра она.

(Тањуг) Фото: АП

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

+

28.06.2024 09:53

Мучите старог дебилниг човијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

28.06.2024 17:58

Док је био при памети, био је дзелат народа, па и насег, злотвор. У паклу горео, ста друго реци, кад се сетим ста је лајао о мом народу.

Name

БЛ

28.06.2024 10:18

Нису у паници,изабрат ће оног младог из Калифорније којем и личи да буде Предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

28.06.2024 11:21

Битно је да га прогурају до гласања а стали дио мандата мозе бити и у замрзивацу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

28.06.2024 13:01

Дедица нема појма, сто је досао, и куда је посао. Онај ко га је послао на овај догадјај је крив, јер је ово било злостављање сенилног дедице? Куда иде Америка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека Га.

28.06.2024 13:03

Сто му фали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наста

28.06.2024 15:16

Јабивољела да Бајден побиједи да имамо на тиктокету да се забављамо каки је ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ти мислиш

29.06.2024 12:28

Да је на тиктоку све истина. Ту се користи за плацирање пропаганде "суверених" држава, тј тоталитарних режима. Јел се ту информишеш?