У невремену у Швајцарској и Италији има мртвих

- Олује у Швајцарској и северној Италији изазвале су велике поплаве и клизишта, при чему су најмање четири особе погинуле, саопштиле су данас локалне власти.

Свијет 30.06.2024 | 18:13
У невремену у Швајцарској и Италији има мртвих

Тела три особе пронађена су након што је покренуто клизиште у области Фонтана у долини реке Мађа у швајцарском кантону Тичино, пренела је агенција АП. 

Невреме и јака киша захватили су и јужну и западну Швајцарску.

Насеља дуж реке Мађа су евакуисана, а део малог друмског моста Вислетто се срушио. Једна особа је нестала у оближњој долини Лавизара.

Река Рона излила се из корита, поплавивши неколико области кантона Вале, као и аутопут и железничку пругу.

Полиција је саопштила да је у долинама јужно од Роне падала изузетно јака киша, а тело човека чији је пријатељ пријавио нестанак пронађено је данас у алпском летовалишту Сас-Грунд.

Још један мушкарац се води као нестао од суботе увече у области Бин, у горњој долини Роне у близини италијанске границе, саопштила је полиција.

Поплаве, грмљавине и клизишта такође су погодили различите регионе на северу Италије. Ватрогасци су саопштили да су извели око 80 спасилачких операција и евакуисали десетине људи у северном региону Пијемонта.

Између Монтанара и Сан Бењо Канавезеа, две одрасле особе и тромесечна девојчица спашени су након што их је набујала река Орко  заробила у аутомобилу, саопштили су ватрогасци. Истовремено, неколико села је изоловано због изливања потока, олуја и клизишта у региону Вале Д’Аоста.

(Тањуг) Фото: Кеyстоне виа АП/Мицхаел Бухолзер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Домаци странац

30.06.2024 21:21

Зао ми људских зивота, за остало це они лако.

ОДГОВОРИТЕ