Дјечак преживио пад са литице високе 18 метара

 Британски тинејџер преживео је пад са врха литице у Дорсету високе 18 метара, након што је позирао за фотографије на ивици стене, а екипе хитне помоћи констатовале су "само неколико посекотина и огреботина".

Свијет 23.06.2024 | 20:14
Дјечак преживио пад са литице високе 18 метара

Дечак из Лондона, стар 15 година, био је на школском излету у Олд Хари Роксу у Студланду када се десио инцидент, што је изазвало брз одговор обалске страже и хитних служби, саопштиле су локалне власти, преноси Гардијан.

На место догађаја упућен је хеликоптер хитне помоћи, као и припадници Краљевске националне службе за спасавање (РНЛИ), обалске страже и полиције, а посаде чамаца за спасавање пронашле су дечака испод литице како хода и то само са лакшим повредама, преноси Гардијан.

"Радим ово 34 године и имали смо нека чуда... ово је сигурно једно од њих", рекао је службеник обалске страже Јан Браун. 

Према његовим речима, упркос упозорењу да се не приближавају рубу литице, дечак је желео да се фотографише, након чега су га пријатељи видели како нестаје преко ивице.

"Сви су били апсолутно изненађени што није имао већих повреда. То је она безбедносна порука коју желимо да истакнемо – молим вас, држите се даље од ивица литица", рекао је Браун.

Тинејџера су пронашли кајакаши испод белих литица на обали Јуре када је стигла посада РНЛИ.

"Након почетне процене утврђено је да је дечак практично неповређен са само неколико посекотина и огреботина", наводи се у саопштењу. 

Због "значајне висине пада", дечака су прегледале екипе Хитне помоћи које нису откриле ништа забрињавајуће.

Екипе хитне помоћи су биле запањене одсуством озбиљних повреда, а након детаљне процене, ученик је пуштен назад у своју групу, саопштила је обалска стажа. 

(Тањуг) Фото: РНЛИ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мицко

23.06.2024 21:27

Стета. Све те који се зарад фотографија сликају како и гдје не треба, треба онај одозго да зове себи. Сто мање таквих будала, свијет је бољи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мицко

23.06.2024 22:10

Читајући твоје коментаре досада сам се двоумио а сада сам сигуран да си за лијечење у психијатриској установи, народски речено лудници.

Name

Мицко

23.06.2024 23:21

За ре мицко:а теби је оцигледно у реду да ризикујес зивот правеци којекакве селфије, да би стекао популарност и сто веци број пратилаца на друственим мрезама. Извини, ко је овде за лудницу...

Name

Ре Мицко

24.06.2024 15:55

Вероватно ја, зато што ми је драго што је дечак преживео, а не призивам смрт за никога.