У 88. години се удала за љубав из средње школе

У 88. години обукла вјенчаницу и удала се за љубав из средње школе

Свијет 23.06.2024 | 10:08
У 88. години се удала за љубав из средње школе

Замислите да мислите да је ваша прилика да обучете вјенчаницу заувијек изгубљена, а да вам се то ипак деси кроз 70 година.

Оваква, не тако страшна судбина, као што можда с почетка дјелује, снашла је Елејн Хол, која се удала по други пут у 88. години.

Носила је вјенчаницу, праву - дугачку, бијелу, са чипканим детаљима и преко ње вео.

Иако се први пут удала са 18 година, када је као млада дјевојка требало да има све те ствари, то се није десило. А 70 година касније њене кћерке из тог брака су је наговарале да обуче вјенчаницу и да стави вео и да прихвати чињеницу да је невјеста и да ће изгледати како доликује.

Елејн се удала за своју средњошколску љубав, Роланда Пасара, који такође има 88 година. Ово је и њему други брак.

Први пут су се срели 74 године раније у средњој школи и били су једно другоме прве велике симпатије прије него што су се разишли.

- Када сам је видио у деветом разреду, помислио сам да је веома лијепа и узбудљива… Мислио сам да је, на данашњем језику, "прилично згодна" - каже Пасаро.

Каже да се исто осјећао када је видио Елејн Хол како хода низ пролаз у својој бијелој вјенчаници и велу: "Све ово вијреме касније, мислим да је исто тако лијепа, једнако узбудљива".

Послије средње школе, Хол се удала за другог човјека са 18 година на једноставној церемонији. Војска га је послала у Њемачку, а пар је прије тога журио да се вјенча. Носила је плаву хаљину која је била лијепа, али не и бијелу вјенчаницу какву је замислила.

Хол и Пасаро су похађали исту средњу школу у Алентауну у Пенсилванији 1950.

Она је била навијачица, а он је био спортиста у бејзбол тиму, тако да су често налијетали једно на друго. Хол се присјећа да је Пасаро био згодан и веома популаран и да је осјећала да "има хемију" са њим.

Тинејџери су се дружили на забавама и плесовима, али никада нису излазили.

Послије средње школе, Хол се удала за другог човјека са 18 година на једноставној церемонији. Војска га је послала у Њемачку, а пар је прије тога журио да се вјенча. Носила је плаву хаљину која је била лијепа, али не и бијелу вјенчаницу какву је замислила.

Добила је троје дјеце и радила је у локалним новинама. Брак није успио, а Хол се развела 1975. Била је сама наредних 28 година.

Пасаро је у међувремену ишао на колеџ након средње школе и играо професионални бејзбол, али је повреда кичме прекинула његову атлетску каријеру. Оженио се другом женом, добио три сина и преселио се у Мајами да ради за авио-компанију, а 2002. догодила се трагедија: његова жена и један од његових синова умрли су у размаку од 10 мјесеци.

Сљедеће године, 2003. и Хол и Пасаро су присуствовали окупљању средњих школа у Алентауну у Пенсилванији. Он је дошао из Мајамија, а она из Атлантик Ситија у Њу Џерсију, гдје је купила стан након одласка у пензију.

Одмах су се препознали, осјетили своју познату хемију и размијенили имејл адресе. На крају ноћи спонтано ју је пољубио. Убрзо су сатима разговарали телефоном и размјењивали е-пошту сваки дан. Током наредних мјесеци, разговори су постали романтични и она га је посјетила на Флориди. До Божића 2004. Хол се уселила код Пасара у Мајами.

Уживали су у својој вези, али о браку нису разговарали скоро 20 година.

Међутим, људи су их тајно запиткивали за "тајну срећног брака".

Након што их је неко поново питао крајем 2022, Хол је питала Пасара: "Шта мислиш о вјенчању?". Он је одговорио: "Мислим да би требало".

Пасаров син Џим, свештеник, обавио је церемонију. Његов други син био му је кум.

Холин син је умро 2021. године, па су је њене двије кћерке водиле до олтара.

- Осјећам се исто као и са 15 година. Још увијек осјећам лептириће. Толико га волим.

Срећни и дуговјечни

Да би остали здрави у касним 80-им, играју голф најмање два пута недјељно и шетају што више могу. Пасаро такође вјежба код куће, склекове и трбушњаке свако вече. 

- Мораш да наставиш да се крећеш. Права ствар је да не сједнете на софу и останете тамо до краја живота.

Читају једно другоме и слажу загонетке како би им мозак и даље добро радио.

(ОНА) Фото: универсаллифецхурцх/Инстаграм

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

То је то

23.06.2024 10:24

Има да је растури у кревету. 😃😜

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дража

23.06.2024 11:03

Наравно да може Једна плава таблетица И прва брачна ноћ је успјела. Срећно Младенци 🍀🍀🍀

Name

У тим годинама

23.06.2024 11:50

Није све у сексу, у ствари није никада све само у томе него сродне дусе које се увијек разумију без обзира на вријеме које је протекло а то је највазније.Срецно! 🥂

Name

Аврам

23.06.2024 12:31

Људи зиве заједно последњих 20 година. Не мислис ли да су се довољан број пута "растурили" и одрадили све сто треба за то вријеме? Увијек је брига о тудјем зивоту и интими на првом мјесту. Мозда једног дана схватис да је на овом свијету највазније и најтезе наци љубав и разумијевање.

Name

И шта кад је "растури"?

23.06.2024 12:35

Ово је чисти примитивизам, типично за балканске примитивне.

Name

Срећно

23.06.2024 16:03

Госпођа и сада има фацу дјевојчице! Нека је са срећом!

Name

Амбасадор

23.06.2024 11:02

Без старца нема ни ударца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

23.06.2024 13:23

Ниста од тога. Циста фантазија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најтезе бити сам

23.06.2024 14:51

Сви треба да надју сродну дусу без обзира на године. Љепсе се и у тим годинама и пробудити и заспати са тим осјецајем, са неким попити кафицу, цај,разговарати итд.... Све у свему него сам.... Срецно свима који се одлуце за зивот без самоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тратинцица

23.06.2024 16:34

Свака цаст да има муских који коментарису овако Кафица хармонија породица

Name

Ти јос увијек

23.06.2024 14:55

Сигурно мозес да "алкохолицарски растурас" и сам себе са фласом али брзо додје вријеме да тако растурен немозес висе никога и ниста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

23.06.2024 19:03

Два гроба

ОДГОВОРИТЕ