ОЦ "Јахорина" у милионским дуговима, а менаџери милионери

Олимпијски центар Јахорина због великих кредита, докапитализација и продаје земљиште налази се у све већој кризи која по свему судећи води у приватизацију, док са друге стране, менаџери овог центра откривају да располажу успјешним милионским приватним бизнисима. 

Република Српска 29.06.2024 | 19:51
ОЦ "Јахорина" у милионским дуговима, а менаџери милионери

Олимпијски центар Јахорина све чешће је тема бројних спекулација због милионских дуговања које већином исплаћује Влада Републике Српске, неконтролисање продаје земљишта, сумњвих тендера, упитних дозовла за градњу и слично.

Због свега наведеног менаџери овог центра који располажу приватном млионском имовином довођени су у везу са криминалним радњама у овом Центру.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић потвђује да располаже милионском имовином, али тврди  да до ње није дошао илегалним путем и доласком на чело Центра, већ прије свега, отварањем породичне фирме „РИ Комерц“ са сједиштем у Сремској Митровици 1994. Године. 

Љевнајић каже да у оквиру поменуте фирме која се између осталог, бави и ски бизнисом и ангажована је на пројектима широм свијета, посједује и Хотел у Сремској Митровици, свадбени салон, салу за вјенчање, пицерију, ресторан, 103 радње и магацин пиротехнике са власничким удјелом од 30 одсто.

Додаје да је у претходном периоду посједовао и двије ОМВ пумпе на ауто путу, 3 радње за мобилне телефоне, те 5 радњи познате франшизе доњег рубља.  

„Све је то постојало прије него што сам дошао овдје, и ја не кријем то да радим привано. Цијели живот сам радио приватно и док сам радио у Министарству унутрашњих послова сам радио приватно, али на легалан начин и увијек ћу радити приватно јер сам такав.

Вјероватно људи мисле да сам ја доша овдје са штапом и го и бос и неписмен. Вјероватно сам само овдје приходовао јер сте ме питали да ли је то од плате, наравно да је од зараде у приватној фирми“, истакао је Љевнајић. 

Један дио имовине директора Љевнајића налази се и у селу Врхпрача у подножју Јахорине, и  привукао је велику пажњу јавности, због како је писано у медијима, свог раскоша. 

„Све је то направљено са неком атмосфером да ја одем, и ево јавно обећавам првом приликом кад нађем купца, ја ћу продати“, наводи Љевнајић. 

У подножју Јахорине имање има И други руководилац Јахорине, предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек , који такође важи за успјешног бизнисмена са милионском имовином. 

“Тачно и прецизно сам пријавио када сам дошао на ову функцију шта сам имао од имовине. Јавна је и транспарентна моја плата И примања” рекао је предсједник Наздорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек и додао:

“ Ја живим у селу у ком сам се родио имам ту кућу, ништа ту није сакривено. Сви знају гдје Еелеци живе, ништа се ту није промјенило. Чак сам без неке имовине и остао због неких ствари које сам имао.

Нешто сам И придодао, али врти се то увијек. Моја породица је имала имовину и у Србији и Црној Гори и све то много, много прије него што сам дошао на мјесто предсједника надзорног одбора”, закључио је Елек. 

Члан Предсједништва Народног фронта Слађана Јашаревић каже да постоје само два разлога зашто олимпијски центар Јахорина пропада, док њиме упорављају милионери власници приватних бизниса. 

“Ако ви својим радом у свом приватном бизнису можете толике милионе евра да зарадите онда сте заиста мајстор у свом послу, али ако овдје пропадате онда ви не желите своје знање да уложите на Јахорину.

Или вам је та Јахорина база и основа из које извлачите новац да би сте развијали приватни бизнис, односно да би сте опрали новац који украдете на Јахорини”, рекла је Јашаревићева.

Она је подсјетила да велике суме новца из Олимпијског центра Јахорина одлазе на плате запослених, њих 20,  који су доведени из Србије И постављени на руководећа мјеста.  

“Оно што сам ја чула да И ти извршни директори имају огромну имовину, наравно не у рангу директора. Они уопште нису ни мађионичари ни мајстори свог посла, они су само људи који су довољно бахати и безобразни да пристају на дилове.

А притом они су на улицу истјерали домаће раднике из Олимпијског центра, из хотела Бистрица, из система вертикалног транспорта, а скоро сви су били демобилисани бориц, или ратни инвалиди или дјеца демобилисаних бораца”, нагласила је Јашаревићева. 

Члан предсједништва СДС-а Александра Пандуревић истиче да је Олимпијски центар Јахорина буре без дна Из кога извлачи новац ко год стигне, те да нема потребе за шпекулацијама И оптужбама  када су неке ствари очигледне.  

“ИРБ је још прије двије године навела у свом извјештају да је Олимпијски центар презадужен и видимо су ове године због ситуације у којој су се нашли посегли за докапитализацијом, јер висе новца нема за измирење текућих обавеза.

Бојим се да смо врло близу тога да ОЦ додје у фазу стечаја, а онда ће сви ови који су извукли паре из Олимпијског центра доћи И купити тај исти центар”, истакла је Пандуревић.  

Ко ће купити Олимпијски центар Јахорина остаје нам да видимо, али оно што се након свих кредита, докапитализација и продаје земљишта може закључити, јесте да све води ка приватизацији овог туристичког бисера Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Ре за правду

29.06.2024 20:30

Па то је потпуно логично. Не може и фирма и корупција обадвоје. Једно мора бити доње. А нисам знао да је пандур тако легално стекао фирме и богатство. А ко га је довео на Јахорину. Ко чува леђа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.06.2024 20:46

Знање стручност и скуство неко ко направио највише СкиЦентара у свијету све можете оспорити али пројекте које је Дејан урадио никад!

Name

Ре Милан

29.06.2024 20:56

Ако их овако ради нека, он милионер а овамо припрема за неког тајкуна, данас и Боксит преузеше а РС само пропада, у Приједору у Аутопревозу раде двије године без плате, пропало па влада купила па опет пропало, само код нас нешто може пропасти по пар пута, тако се воли РС.

Name

Ре Милан

29.06.2024 21:40

Када је мулти милионер,сто је досао красти на Јахорину?

Name

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ ПАЛЕ

30.06.2024 07:29

Ста казе нас велики декан који је плагирао и фалсификовао рад, има ли га гдје.

Name

Комедија али залосна

30.06.2024 19:28

Објавите слике у цему је досао на Јахорину и са аутом које је тад посједовао. Возио тада ауто од 20 хиљада марака, а сада има возни парк од 2 милона. Е ботови јадни, стидите ли се убоци погледати својој породици, колико сте јадни кад морате ботовати за криминалца.

Name

Ранко

30.06.2024 19:29

Треба то продати што прије!

Name

Милан М

29.06.2024 20:30

Да Дејана није било Пале не би ни видјеле Ђоковића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

29.06.2024 21:06

КАКО ДОДИК ТРПИ ОВЕ ЛОПОВЕ КОЈИ ОПЉАЦКАСЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ,СВИ СУ БОГАТИЈИ ОД ЊЕГА,А САМО СЕ ПОМИЊУ ЊЕГОВИ МИЛИОНИ,ОН ИМА САНКЦИЈЕ,ОВИ БЕЗ САНКЦИЈА А СИРЕ СВОЈУ ИМПЕРИЈУ.ДА ЛИ ЈЕ ДОДИКУ УОПСТЕ ПОЗНАТО СТА РАДЕ ЉУДИ ИЗ ЊЕГОВОГ ОКРУЗЕЊА,ПА КУПУЈУ ПО СЕЛИМА ЦИТАВА ИМАЊА,МИЛИОНЕ ДАЈУ ЗА КУПОВИНУ ЛОКАЛА ПО ЦИЈЕЛОЈ РС,СРБИЈИ,ХРВАТСКО ПРИМОРЈЕ САДА НАЈПРИВЛАЦНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНА,ГДЈЕ СРПСКИ ТАЈКУНИ КУПУЈУ ИМОВИНУ,А ИСПАДА ДА САМО ДОДИК И ЊЕГОВА ФАМЕЛИЈА ИМАЈУ БОГАТСТВО.ДОК СЕ ОВИ БОГАТЕ,ГУРАЈУ ДОДИКА ДА СЕ СВАДЈА СА СТРАНЦИМА,ДА СЕ СВАДЈА СА ОПОЗИЦИЈОМ,А ОНИ САМО УВЕЦАВАЈУ СВОЈЕ БОГАТСТВО И СМИЈУ МУ СЕ ИЗА ЛЕДЈА.

Name

ЛАЖОВИ

29.06.2024 23:30

На дјелу су лажовчине којима би и Карл Фридрих МИНХАУЗЕН позавидио. Са колико презира они гледају на народ Републике Српске и како нас глупим сматрају да овако безочно лажу можете сами да видите у сваком интервју које они дају. Чуј био припадник МУП Реублике Србије а имао 103 продавнице, двије ОМВ пумпе, хотел... Шта смо ми, сисали весла ? Колико се ја сјећам а сјећам се добро Љевњајић је први смијењени директор из редова Жутих који је смјењен због криминала од стране СНС-а. На Јахорину је дошао без динара, поуздано се то зна. А сада је мултимилионер и власник хотела Панта Реи у Перасту и власник скијалишта Канин у Словенији које је купила његова фирма РИ комерц. Оно што се такође може примјетити је да је Љевњајић укључио све своје ботове који су са њим дошли да краду по Јахорини да овдје пишу коментаре и бране лик и дјело (недјела и криминал) омиљеног им послодавца који им је дао плате по 8000 КМ. Има и оних који су давали врло интересантне изјаве у СИПИ шта и како ради Љевњајић заједно са Елеком па овако "перу савјест" бранећи неодбрањиво. Кад тад овај тандем непревазиђених лопова и лажова ће у затвор !

Name

Циганија

30.06.2024 00:22

И видјеше Дјоковића и срећи им нема краја и све им у животу боље од тада кренуло.

Name

Дарко

29.06.2024 20:36

Све мафијаси који су опљацкали народ који не види даље од носа и није никуд отисао даље од Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕЕлек

29.06.2024 20:38

Шта хоће те ,мој је тата уложио 400 оваца, знате шта то значи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћоћоооооо

29.06.2024 20:39

Дејан је одавно у приватном бизнису, све компаније има јос одавно, пре него јје кренуо да се бави Скијањем. Дејан је цар у свом послу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катарина

29.06.2024 20:40

Додајем и да је Дејан имао три радње за мобилне телефоне, Данило ГСМ и Салаш на Аутопуту. Све то је имао пре 2000. године, па је боље да не пишете нешто о чему не знате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

29.06.2024 21:11

То и пише, само мало боље читај и слушај.

Name

Марко

29.06.2024 22:03

Тачно

Name

Лоповчина

30.06.2024 00:28

Како О.Ц Јахорина пропада он све више има а ускоро ће уследити и стечаји због немогућности враћања кредита а онда што би рекли тутањ .

Name

Вук

30.06.2024 04:09

Крао је и пљачкао Дејан одувијек веома успјешно, врхунски лопов, стручан за украсти из очију.

Name

Xxx

29.06.2024 20:48

Увјек иста прича. Ја сам имовину стекао зато што имам своје фирме које добро послују. Е сад господо милионери, ако сте тако добри менаџери и ако имате толике приватне фирме, како онда стигнете водити државне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.06.2024 20:52

Дејан више од 20 година има приватну фирму. Директор је скоро 20 година. У ски бизнису је преко 15 година. Увек је радио више послова и у сваком је био успеша. Дејан је са својим тимом од Јахорине направио чудо. Човек је успешан у свом послу. Изгледа да се успех не прашта. Дејане, свака ти част на досадашњим резултатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за правду

29.06.2024 22:04

Слажем се да је направио чудо. Са државним парама, кредитима и продајом земљишта. А фирма иде у стечај. Право чудо. Какви свјетски ски центри. Прича за наивне и малоумне.

Name

Ја

29.06.2024 21:02

Битно да се кер храни бифреком! Јадни људи, сиротињи, ви не можете ни дјетету бифтек приуштити! Мало нас јбу, колко им дозвољавамо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки63

29.06.2024 22:04

И ти бифтек, ал' да ништа не радиш, признај

Name

сања

30.06.2024 00:32

Ма шта лупас? Доведен је јер је требао Јахорини! Шта је била Јахорина прије 10 год? Шта??? Овдје се успјех не прашта!

Name

Борац Републике Српске

29.06.2024 21:09

Па наравно па це ти менадзери лопови купити у приватно власниство је им Додик маму,а нас су истјерали у друге земље да се богате на оном сто смо одбранили лопови једни само Црна рука мозе то ријесити и ниста друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

29.06.2024 21:16

Ти да си се борио не би тако лако напустио РС

Name

Будала као и ти

29.06.2024 21:09

Само СНСД гласачка говеда вјерују да је све ово легално и добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.06.2024 21:27

И само будале верују површним кометарима људи који немају праве информације...

Name

Зоом

29.06.2024 21:14

Битно да његова есенција Елек има пратњу, сирене, трептаце, милионе, камионе, а глупан родјени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аба

30.06.2024 00:32

А главни је за кошарку у Палама, О.Ц Јахорина главни финансијер а грца у дуговима.

Name

Wwww

29.06.2024 21:33

Врати коко сто си позобала. Увијек било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубравко

29.06.2024 21:34

Подршка за Дејана,човјека који је све створио својим радом. Напријед Декиии.👏

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавијестен

29.06.2024 21:50

Све це те ви своје у Палама оставити и побјеци у БГ вец после избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.06.2024 21:53

Јел ово прича она што је била на листи СДС-а а сад у Народном фронту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

29.06.2024 23:41

Опет ти магаре дезертерско. Хахахаха

Name

Милан за Ре Милан

30.06.2024 12:43

Значи прелетачевићка! Хахахахаха!

Name

Мира за Милана

30.06.2024 17:01

Дезертеру твоја странка је састављена од купљени папака.ахахахахаха

Name

Баки63

29.06.2024 22:08

Капа доле за све успехе, само напред, Декиии краљу (мусцле)

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ти ћеш ботино преплаћена

29.06.2024 23:55

И ти ћеш ботино преплаћена са својим краљем назад за Србију. Само ће твој краљ овдје код нас десетак година провести у прдекани прије него се врати у Србију.

Name

Јахорина

29.06.2024 22:30

А кад нарко дилери граде то Вам не смета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.06.2024 22:57

За сваки развој није потребан само новац, него пројекти, идеје, пре свега знање. Како је Јахорина изгледала пре Дејановом доласка, а како сада изгледа. Погледајте резултате из године у годину. Јахорина је употпуности добила нови, бољи и лепши изглед. Јахорина се развија. Развијају се и места око Јахорине. Људи воле да додју и бораве на Јахорини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

30.06.2024 09:36

Јахорина је унакажена, бетонирана, уништена, криминализована , приватизована, отета од народа и од природе, поелечена, Љевнаићева прћија, опљачкана, задужена, са катастрофалном инфраструктуром, легло мафије, Бурлића криминал. Јахорина се од љепотице и поноса РС претворила у срамоту Републике Српске.

Name

Горан

29.06.2024 23:30

Ја колико знам Љевнаиц је почасни конзул Србије за то се продју све провјере а новца је има увијек. Скијам дуго на Јахорини оно што је урадио нико не може оспорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаки

30.06.2024 00:37

Ускоро ће се оспорити због огромне лоповије као и дизања енормних кредита који се већ немогу враћати па влада мора да гарантује и даје новац грађана овим лоповима ботино једна.

Name

весна

30.06.2024 00:32

зато хоће да располажу земљом..да могу продавати...а народ ће остати без свега..на крају ће продати и зрак који удишемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко

30.06.2024 01:40

Полицијска банда Дилује наркотике Пере прљави новац Намјеста изборе Пљацка гдје стигне Наставите низ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

30.06.2024 07:04

Увијек дајемо себи за право да коментарисемо и тражимо неке лоше ствари у свему добром.Цињеница је да је у прошлих неколико година Јахорини невјероватно зазивјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.06.2024 07:30

Погледајте само добит фирми које раде за ОЦ и све це вам бити јасно.Исказују добит од 60% од укупног прихода То је класицан лоповлук Ето посла за све полициске органе и пореску управу То све знају и врапци на грани Погледајте пословање Елекове фирме пропала а он пун ко крузер

Name

Зоран

30.06.2024 08:30

Потребно се прво осврнути на то колико је Олимпијски Центар Јахорина, на целу са Дејаном довео туриста на планину, поново озивио Јахорину, зараду свима који имају контакт са Јахорином директно или индиректно, запослио људи, повецао плате радницима, напунио будзет Опстини итд. Нама је довољно само да видимо новцану добит појединца и одмах кренемо да му судимо, без да размислимо да је новац могуце среци и на друге нацине, без да се одмах краде дрзава. Стета је сто нам нико никада неце бити задовољавајуци за обављање било које водеце функције. Занима ме како би ико од ових појединаца који пису овакве цланке или негативно увије коментарису водио неку фирму, а не окористио се, с обзиром да сви прстите од постења, а кријете се под лазним именима. Свако добро и мислите позитивно док Јахорина и даље цвјета!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љевњајићу, ти ли си?

30.06.2024 10:29

Изгледа да нам се у коментаре укључио и сам Љевњајић. Ауторативни директор који обожава да наређује је, поуздано знамо, наредио свим својим полтронима да се укључе у његову одбрану овдје на БН порталу. Џаба ти је лопове, идеш у затвор.

Name

Ре Зоран

30.06.2024 11:05

Колико је он дивиденде платио акционарима, да ли позитивно послује , да ли може враћати кредите, шта је урадио и изградио од добити, шта ,па ништа, једна велика О, тако би и ти могао водити Јахорину.

Name

Марко

30.06.2024 12:09

Зоране, свака част на коментару.

Name

Вwв

30.06.2024 10:31

Погледајте му само фа е а има милионе.Толиок си гадан и покварен да је то нешто невјероватно..фуј гњидо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

30.06.2024 11:23

Данашње жене само воле милионере...схватили су то мушкарци па се дали у лоповлук...навалили србијавци да нас ојаде и отму задњу марку...увозе пропале балавце кошаркаше да воде мјерења гледаности...не знају даље од лопте...гдје НЕСТАДЕ КОШАРКАШ МАРКО ГУЈАНИЧИЋ....ПРЕПО СЕ ЦРНЕ ЛИСТЕ ПА ОНДА ИЗГУБИ И ЈЕДИНИ ПОСАО АГЕНТА ЗА ПРОДАЈУ КОШАРКАША....ЗНА МАРФИ ДА СИ ТИ ЗАПОСЛЕН И У АМЕРИЧКОЈ ФИРМИ И КОД ДОДИКА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глоки

30.06.2024 11:23

Подрска за Дејана. Познајем га лицно. Упознао сам га бас у Сремској Митровици, радивси, игром слуцаја, у његовом хотелу. Истицем да је то у питању једна дугогодисња породицна фирма са великим профитом и која запосљава велики број људи. Цовјек је велики хуманиста, способан и амбициозан. У току његовог директорског мандата Јахорина само иде напријед, као и људи који зиве од Јахорине. ОЦ треба овакав цовјек, да води фирму ка врху, способан, цврст, са ставом, са добрим идејама и спремности да се посвети послу. Само напријед Деки💪💪💪💪💪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.06.2024 12:12

Још једном. Све честитке Дејану, а нарочито његовом тиму на постигнутим резултатима. Желим вам успешну летњу сезону и да вам предстојећа зимска сезона буде најуспешнија до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.06.2024 16:04

Ако је истина да је ОЦ Јахирина у губитку и дубиози онда не знам о цему прицају ови сто хвале Љевнајица.Није логицно ако си успјесан приватник како казете да имас времена бавити се Јахорином.

ОДГОВОРИТЕ