Сарајево: Старији брат пуцао у брата и његову жену

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица дошао је у сарајевско насеље Широкача гдје се синоћ догодила трагедија у којој су страдале три особе. На мјесту је био и свједок који је испричао стравичне детаље.

Босна и Херцеговина 28.06.2024 | 10:40
Сарајево: Старији брат пуцао у брата и његову жену

Комшија који је свједочио свему казао је како је то била то проблематична породица.

“Прво су се чули пуцњи, једно шест пуцњева. Послије тога чујем галаму. Изашли смо, моја кћерка је гледала кроз прозор. Старији брат је скупио млађег брата и снаху и пуцао у ноге. Онда су се затворили. Полиција га је молила да изађе. Он је говорио да има бомбу и да ће је активирати. Жена је викала упомоћ. Услиједила је експлозија, а потом и пожар”, рекао је свједок Сеад Зубчевић.

Наводи како су специјални и полиција преговарали с њим дуго, али да није било помоћи.

“Говорио је немојте прилазити имамо бомбу. Не знам шта се у башти дешавало”, казао је.

Додао је како проблеми између браће трају дуго. Истакао је како је насеље иначе врло мирно и да никада нису имали проблема.

Министар Катица је изјавио како су у току увиђајне радње те да не може износити детаље случаја.

“Забрињава нас чињеница да је дошло до смрти наших грађана овдје. Пустићемо полицију да ради свој посао. Добро је да су брзо дошли ватрогасци који су спријечили ширење ватрене стихије. Поручујем грађанима, полиција је овдје и ради свој посао”, рекао је Катица.

Истиче како су ово издвојени случајеви и да полиција није могла превенирати.

“Ово су издвојени случајеви који имају своје карактеристике и ни по чему нису повезани. Очигледно је да се ради о нечему што је готово вјероватно породичне природе. Питање је колико ту полиција може превентивно дјеловати. Ми подузимамо превентивне радње на подручју цијелог КС и информисали смо јавност да смо готово 200 објеката контролисали у посљедњих пет мјесеци, одузели 124 возила, мноштво ватреног оружја и експлозивних направца. Не можете у потпуности превенирати оваква кривична дјела посебно породичне трагедије”, рекао је Катица.

Новалић: У току је увиђај

Мерсиха Новалић, портпаторлка МУП-а КС изнијела је детаље радњи које се треунуто врше.

“Увиђајем и увиђајном екипом руководи дежурна тужитељица Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево. Увиђај обављају припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, уз присуство сталних судских вјештака медицинске струке, балистике, контрадиверзине заштите, вјештака за биолошка вјештачења, те вјештака противпожарне заштите. О идентитету страдалих и начину наступања њихове смрти није могуће говорити, све док се не заврше увиђајне и друге радње доказивања које је наложила поступајућа тужитељица”, рекла је Новалић.

(<стронг>Н1) Фото: Н1

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ма красно

28.06.2024 12:00

проблематична породица која је пријављивана полицији више пут наравно полиција никад није реагирала и сад овај прича шупљу причу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.06.2024 12:32

Ст оцекивати кад медији у муслиманско хрваткој федерацији 30 год од рата и даље сире ратну пропаганду,плус биједа и неимастина ,несигурност у сваком погледу народ је иструматизиран

Name

@ РЕ

28.06.2024 12:51

Јаране јеси ти неки комицар хахахахахах

Name

ре за ре

28.06.2024 12:53

пребаци јадо на РТРС само један дан па се увјери ста је хускање.Ни твоји нису поштеђени.

Name

Код Бошњака се мање

28.06.2024 12:54

...десава оваквих ствари, али у тзв рс су учестали а ви се и даље курчите да сте нека снага? Ма вас нема нигдје! Ви ћете сами себе поубијати и само наставите тако!

Name

Ре: ре

28.06.2024 13:13

Нема то никакве везе с ратом и тим глупостима. Да није била бомба, искористио би кухињски нож или било шта друго. Проблем је у психичком расулу широке популације, па кад је још све то потпаљено алкохолизмом, ту помоћи нема. Знам за најмање 4 сличне ситуације у ближој или широј родбини или међу комшилуком и само је питање времена кад ће овако да осване у црним вијестима. Исто полиција пуно пута као нешто интервенисала и оно се наставља. Можда једино покушавати с психијатријским приступом, али заболи уво психијатре, они само преписују кесу којекаквих дрога и следећи! Центри за социјални рад су легло паразита који ништа не раде и то би било најпаметније распустити, а те паре преусмјерити на некакве конкретне акције на терену. Е, али ко ће то постићи...

Name

Словенац

28.06.2024 12:48

Јест боље код нас у Српској и Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марина

28.06.2024 13:46

Коме је у интересу да се не донесе Закон о психицком насиљу... Докле полицији пријављивати девијантна понасања појединаца а да они немају механизама да се, као прво застити зртава, као друго да се са таквим особама ради и да нема право да се опире?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марина

28.06.2024 15:54

Па ваљда Додику, јер би он први у цорку.