После 34 године наследиће милион долара са пензионог рачуна бившег дечка!

Маргарет Лосингер, ће наследити милион долара након 34 године и то од свог бившег дечка…Деценијама стар образац за примање права покренуо је жестоку правну битку око позамашног пензионог рачуна једног човека из Пенсилваније.

Забава 17.06.2024 | 16:16
После 34 године наследиће милион долара са пензионог рачуна бившег дечка!

Маргарет Лосингер, која сада има 68 година, требало би да наследи скоро милион долара из плана за пензионисање свог бившег дечка, али брац́а преминулог човека оспоравају ту тврдњу.

Лосингерова је излазила са Џефријем Ролисоном 1980-их. Давне 1987. Ролисон ју је именовао као јединог корисника на руком писаном обрасцу – ознака која често има предност над тестаментом.

Сада, Ролисонова брац́а, која су тек недавно сазнала за Лосингерову тврдњу, предузимају правни поступак. Ричард, један од Ролисонове брац́е, рекао је за ДаилyМаил: “Цела ствар је била неодољива.“

Овај случај наглашава растуц́и тренд: спорови око тога ко ц́е наследити пензиону штедњу због застарелих или непотпуних формулара корисника. Како милиони Американаца акумулирају значајна пензиона средства, ове ситуације могу довести до неочекиваних неочекиваних добитака за неке и сломљеног срца за друге.

Судски документи до којих је дошао Волстрит џурнал описује како је Лосингерова упознала Ролисона док је играо фризби у раним двадесетим. Пар се уселио заједно, а Маргарет је замишљала и желела брак и децу. Ролисон, међутим, није био за то.

После две године, Лосингер је, желец́и породични живот, прекинула везу и одселила се. Удала се за неког другог и добила децу, док је Ролисон наставио да има дугогодишњу партнерку, Мери Лу Мареј.

Док је радио у фабрици П&Г, Ролисон се пријавио за њихов план штедње. Током тог почетног уписа 1987. године навео је Лосингерову као свог корисника. Међутим, њихова романтична веза је прекинута две године касније.

Лосингер тврди да је она “желела брак и децу“, док “он није“. Ролисон никада није ажурирао ознаку корисника у свом пензионом плану.

Након Ролисонове смрти у 59. години, Ричард и његов други брат, Брајан, постали су ко-администратори његовог имања. Били су изненађени када су сазнали за Мертаретин статус корисника.

Бивша девојка Маргарет, сада може да наследи цео Ролисонов П&Г план, који је порастао на преко 1,15 милиона долара. Брац́а су се борила против бивше девојке њиховог преминулог брата, па чак и против П&Г-а на суду, тврдец́и да компанија није правилно обавестила Ролисона о његовим опцијама за примање.

П&Г, међутим, тврди да су дали адекватна упозорења, укључујуц́и онлајн изјаве и обавештења о промени добављача услуга. Једна таква порука је гласила:

“Немате никакве ознаке корисника онлине. П&Г ц́е задржати све претходне ознаке корисника у досијеу са Планом, али се оне не могу погледати на овом сајту.’

Брац́а тврде да је ова порука била нејасна и да би је Ролисон могао погрешно протумачити. Они верују да је план требало да буде неизвршен ако није одређен јасан корисник.

Упркос аргументима, суд је на крају стао на страну П&Г и Лосингерове. Брац́а, међутим, не одустају и уложила су жалбу на одлуку. Ролисонова пензиона штедња је још увек у депоновању и чека на расподелу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар