Posle 34 godine naslediće milion dolara sa penzionog računa bivšeg dečka!

Margaret Losinger, će naslediti milion dolara nakon 34 godine i to od svog bivšeg dečka…Decenijama star obrazac za primanje prava pokrenuo je žestoku pravnu bitku oko pozamašnog penzionog računa jednog čoveka iz Pensilvanije.

Zabava 17.06.2024 | 16:16
Posle 34 godine naslediće milion dolara sa penzionog računa bivšeg dečka!

Margaret Losinger, koja sada ima 68 godina, trebalo bi da nasledi skoro milion dolara iz plana za penzionisanje svog bivšeg dečka, ali braća preminulog čoveka osporavaju tu tvrdnju.

Losingerova je izlazila sa Džefrijem Rolisonom 1980-ih. Davne 1987. Rolison ju je imenovao kao jedinog korisnika na rukom pisanom obrascu – oznaka koja često ima prednost nad testamentom.

Sada, Rolisonova braća, koja su tek nedavno saznala za Losingerovu tvrdnju, preduzimaju pravni postupak. Ričard, jedan od Rolisonove braće, rekao je za DailyMail: “Cela stvar je bila neodoljiva.“

Ovaj slučaj naglašava rastući trend: sporovi oko toga ko će naslediti penzionu štednju zbog zastarelih ili nepotpunih formulara korisnika. Kako milioni Amerikanaca akumuliraju značajna penziona sredstva, ove situacije mogu dovesti do neočekivanih neočekivanih dobitaka za neke i slomljenog srca za druge.

Sudski dokumenti do kojih je došao Volstrit džurnal opisuje kako je Losingerova upoznala Rolisona dok je igrao frizbi u ranim dvadesetim. Par se uselio zajedno, a Margaret je zamišljala i želela brak i decu. Rolison, međutim, nije bio za to.

Posle dve godine, Losinger je, želeći porodični život, prekinula vezu i odselila se. Udala se za nekog drugog i dobila decu, dok je Rolison nastavio da ima dugogodišnju partnerku, Meri Lu Marej.

Dok je radio u fabrici P&G, Rolison se prijavio za njihov plan štednje. Tokom tog početnog upisa 1987. godine naveo je Losingerovu kao svog korisnika. Međutim, njihova romantična veza je prekinuta dve godine kasnije.

Losinger tvrdi da je ona “želela brak i decu“, dok “on nije“. Rolison nikada nije ažurirao oznaku korisnika u svom penzionom planu.

Nakon Rolisonove smrti u 59. godini, Ričard i njegov drugi brat, Brajan, postali su ko-administratori njegovog imanja. Bili su iznenađeni kada su saznali za Mertaretin status korisnika.

Bivša devojka Margaret, sada može da nasledi ceo Rolisonov P&G plan, koji je porastao na preko 1,15 miliona dolara. Braća su se borila protiv bivše devojke njihovog preminulog brata, pa čak i protiv P&G-a na sudu, tvrdeći da kompanija nije pravilno obavestila Rolisona o njegovim opcijama za primanje.

P&G, međutim, tvrdi da su dali adekvatna upozorenja, uključujući onlajn izjave i obaveštenja o promeni dobavljača usluga. Jedna takva poruka je glasila:

“Nemate nikakve oznake korisnika online. P&G će zadržati sve prethodne oznake korisnika u dosijeu sa Planom, ali se one ne mogu pogledati na ovom sajtu.’

Braća tvrde da je ova poruka bila nejasna i da bi je Rolison mogao pogrešno protumačiti. Oni veruju da je plan trebalo da bude neizvršen ako nije određen jasan korisnik.

Uprkos argumentima, sud je na kraju stao na stranu P&G i Losingerove. Braća, međutim, ne odustaju i uložila su žalbu na odluku. Rolisonova penziona štednja je još uvek u deponovanju i čeka na raspodelu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar