Швајцарци славили, Мађари остали без бодова на ЕП

У првом колу групе А, фудбалери Швајцарске победили су Мађарску резултатом 3:1 и тако дошли до првих бодова на Европском првенству!

Спорт 15.06.2024 | 16:59
Швајцарци славили, Мађари остали без бодова на ЕП

Швајцарци су били бољи ривал током већег дела игре и поптуно заслужено дошли до три бода, па се сада налазе на другој позицији у групи, одмах иза Немачке која је синоћ декласирала Шкотску убедљивим резултатом 5:1.

Кренули су данас и једни и други жестоко од самог старта, деловало је да се Мађари нису уплашили противника, изашли су високо, створли су неколико шанси на почетку али се њихова игра потпуно распала у наставку!

Швајцарци су преузели контролу на терену, кренули су офанзиву и такву игру су крунисали голом у 13. минуту. После сјајне асистенције Ебишера, Дуа је мирно одреагова и рутински завршио посао испред Зомера. Судија Винчић је најпре свирао офсајд, али је након интервенције из ВАР собе гол признат!

Од тог момента, Мађари су били потпуно неприметни на терену и било је питање момента када ће Швајцарци дуплирати своју предност.

А то је могло да се деси већ у 20. минуту, када се Варгас нашао сам испред противничког голмана, боцнуо је лопту али је голман Гуљаши успео да скрене лопту у корнер!

Наставио се пресинг Швајцараца, преживели су Мађари налет ривала, али су ипак поклекли у самом финишу првог дела игре. Играо се 45. минут када су Швајцарци потпуно заслужено повели са 2:0, а у стрелце се уписао Ебишер, фантастичним поготком са врха шеснаестерца.

Ипак, у другом полувремену Мађари су "живнули" на терену и кренули на све или ништа. Желели су што пре да смање заостатак и то су могли да ураде у 63. минуту када је Варга главом промашио зицер, што је уједно била и најбоља шанса за Мађарску до тог момента.

А онда, три минута касније сјајни нападач се искупио за промашај и то на најбољи могући начин, пошто је искористио непажњу провичких штопера и затресао мрежу Швајцарске. Варга је побегао противницима, искористио леп центаршут и рутински матирао Зомера!

Наставила се иницијатива Мађара, видели су да могу и желели су да што пре стигну до изједначења, али то нису успели да остваре.

Нису искористили своје шансе, што је каснио сјајни Емболо који је у трећем минуту судијске надокнаде искористио грешку протвичког играча и на рутински начин ставио тачку на ову утакмицу.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Орао од прстију

15.06.2024 20:58

Свака част, Швајцарци! Ðердани од Гранита се нижу! Прст у прст стане да орлове праве! Уриме! Виел Грüß! 🇦🇱🇧🇦🇨🇭🇽🇰

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије 1

17.06.2024 09:57

Навијао сам за Мађарску, жао ми је што је изгубила. Желим јој много успјеха у следећим утакмицама.

ОДГОВОРИТЕ