Гудељ: Енглези су сјајан тим, али ми се никог не плашимо

- Чека нас велика утакмица против Енглеске, на ЕУРО је свака битна, али увек је фокус на ону прву, она је најбитнија. Енглези су сјајан тим, али ми желимо да покажемо да смо добар тим, да  представљамо своју земљу на најбољи начин и покажемо шта желимо, рекао је српски фудбалер Немања Гудељ на првој конференцији за медије у Немачкој.

Фудбал 12.06.2024 | 14:42
Гудељ: Енглези су сјајан тим, али ми се никог не плашимо

"Верујем да можемо да победимо Енглеску, имамо сјајан тим, мислим да можемо да победимо свакога, али верујем да ће бити неизвесна утакмица, у фудбалу је све могуће", истакао је Гудељ на конференцији за медије у Аугсбургу.

Енглеска има феноменалне играче, дуго ништа нису освојили, желе да освоје ЕУРО, али ми се никога не плашимо, додао је фудбалер Севиље.

"Осећам се сјајно, брзо сам се опоравио, ту је била и репрезентација, клупски тим, мој приватни тим, физички сам сјајно, колено такође. Што се тиче моје улоге зависи од селектора, ако будем играо и где ћу да играм, то ћемо знати пре меча", поручио је Гудељ.

Према његовим речима Исланд је показао у пријатељском мечу са Енглезима да "нема непобедивих".
 "Верујем да можемо да направимо дуго чекани искорак. Имамо искуство из Катара, сигуран сам да ће бити боље".

На питање да ли му више одговара позиција штопера или задњег везног, Гудељ је рекао да се лично боље осећа као задњи везни, али да је за добробит тима спреман да игра на свакој позицији.

"Од малена се најбоље осећам као задњи везни, у клубу играм штопера, много година сам играо као штопер, могу да испуним ту позицију доста добро, мој отац ме је учио томе када сам био мали. Где год ме Мистер (селектор Стојковић) види и мисли да сам потребан тиму, макар и десног бека или левог, голмана, све сам спреман".

На крају рекао је да, упркос великим именима у тиму Енглеске, српски тим је фокусиран на себе.

"Причамо на тему ривала увек, али смо много више фокусирани на себе. Врло добро смо свесни и знамо да и они причају о нама и нашим великим именима која су опасна по њих. Знамо свој квалитет и 90 одсто смо фокусирани на себе", закључио је Гудељ.

Утакмица првог кола Ц групе између Енглеске и Србије игра се у недељу од 21 сат у Гелзенкирхену.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Илија

12.06.2024 15:29

Знам ја да се ви никог неплашите али брате играте ко неке бабе умислили сте да сте неке величине. Па да човек доведе полетарце боље би играли од вас.

ОДГОВОРИТЕ