Народна скупштина усвојила више извјештаја и одлука

Народна скупштина Републике Српске је на Деветој редовној сједници усвојила више извјештаја и одлука.

Република Српска 28.05.2024 | 22:34
Народна скупштина усвојила више извјештаја и одлука

Усвојени су сљедећи извјештаји: Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2023. годину, Извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину и Годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за 2023. годину.

Народна скупштина примила је к знању Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине за 2023. годину, Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине за 2023. годину и Информацију о одлукама о помиловању у 2023. години.

Народни посланици усвојили су и Одлуку о прихватању задужења Републике Српске код Развојне банке Савјета Европе по Пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе Републике Српске, као и Одлуку о давању сагласности за отуђење покретне имовине – службених возила ЈП „Радио-телевизији Републике Српске“.

На приједлог Комисије за избор и именовање, Народна скупштина Републике Српске изабрала је Горана Рачића за предсједника Управног одбора Агенције за осигурање Републике Српске, а Бошка Мекињића, Милана Марковића и Ведрану Врховац за чланове тог одбора, на период од пет година.

За чланове Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске изабрани су: Саша Андријашевић, из реда хрватског народа и Драгана Чавка, из реда бошњачког народа.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ђ. Б.

28.05.2024 23:10

Драгана Чавка бошњакиња 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови

29.05.2024 08:24

Драгана није и не може бити Бошњак,да је Бошњак бити лако био би свако.Она може само бити СДП или Српкиња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана

29.05.2024 10:20

Господе Бозе има ли те? ,загрми и преори !!! А бруке и срамоте, зар оде ВЈЕРА због функције и фотеље??? Удри громе!!!🙏🙏🙏

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

29.05.2024 12:54

Моземо усвајат јос до краја године онда је готово са Сабором и скупстином Српске. Готово је убрзо и с насом Српском. Српска се одузима због Косова. Косово Самостално, Српске нема висе нехо само БиХ. Све се зна вец.

ОДГОВОРИТЕ