Narodna skupština usvojila više izvještaja i odluka

Narodna skupština Republike Srpske je na Devetoj redovnoj sjednici usvojila više izvještaja i odluka.

Republika Srpska 28.05.2024 | 22:34
Narodna skupština usvojila više izvještaja i odluka

Usvojeni su sljedeći izvještaji: Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2023. godinu, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2023. godinu i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023. godinu.

Narodna skupština primila je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2023. godinu i Informaciju o odlukama o pomilovanju u 2023. godini.

Narodni poslanici usvojili su i Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, kao i Odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila JP „Radio-televiziji Republike Srpske“.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske, a Boška Mekinjića, Milana Markovića i Vedranu Vrhovac za članove tog odbora, na period od pet godina.

Za članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske izabrani su: Saša Andrijašević, iz reda hrvatskog naroda i Dragana Čavka, iz reda bošnjačkog naroda.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Đ. B.

28.05.2024 23:10

Dragana Čavka bošnjakinja 🤣🤣🤣

ODGOVORITE
Name

Lopovi

29.05.2024 08:24

Dragana nije i ne može biti Bošnjak,da je Bošnjak biti lako bio bi svako.Ona može samo biti SDP ili Srpkinja...

ODGOVORITE
Name

Snjezana

29.05.2024 10:20

Gospode Boze ima li te? ,zagrmi i preori !!! A bruke i sramote, zar ode VJERA zbog funkcije i fotelje??? Udri grome!!!🙏🙏🙏

ODGOVORITE
Name

Mladjo

29.05.2024 12:54

Mozemo usvajat jos do kraja godine onda je gotovo sa Saborom i skupstinom Srpske. Gotovo je ubrzo i s nasom Srpskom. Srpska se oduzima zbog Kosova. Kosovo Samostalno, Srpske nema vise neho samo BiH. Sve se zna vec.

ODGOVORITE