U centru grada takmičenje za najtvrđe i najljepše išarano jaje

U centru Bijeljine na Vaskrs je održana tradicionalna Jajarijada u kojoj se veliki broj mališana nadmetao za najtvrđe i za najljepše vaskršnje jaje.

Republika Srpska 05.05.2024 | 15:17
U centru grada takmičenje za najtvrđe i najljepše išarano jaje

Najveća radost na Vaskrs su svakako šarena jaja i tucanje njima.  Tako su se i bijeljinski mališani nadmetali čiji je jaje najtvrđe. Konkurencija velika, a želje za pobjedu još veće. Svi se nadaju da će biti pobjednici, a to i jesu, jer važno je družiti se i igrati fer plej.

“Mislim da ima mnogo jaja koja su tvrda, ali mislim da ću ja pobjediti”, kaže nam jedan Andrija dok strpljivo stoji u redu za nastup. Aleksej pak ne očekuje pobjedu, ali kaže da je važno učestvovati, a učestvovao je i prethodne godine.

Osim najtvrđeg, žiri je imao pune ruke posla da odabere i najljepše našarano vaskršnje jaje.

Konkurencija i u ovoj kategoriji velika. Tradicionalna 31. Jajarijada okupila je veliki broj djece i roditelja.

“Što se tiče takmičenja za najtvrđe jaje tu mora biti kokošije jaje, a za najljepše našarano tu pravila nema. Nojevo, guščije, pačije, to se na volju daje.”, kaže Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu Semberija.

Takmičenju je prethodio bogat kulturno-umjetnički program koji su priredili SKUD “Semberija”, Gradsko pozorište “Semberija” i Turistička organizacija grada Bijeljina.

Za najtvrđe jaje takmičilo se 53 kandidata, a u konkurenciji za najljepše našarano jaje našlo se 18 raznobojnih jaja. I ove godine za najuspješnije čuvare tradicije organizatori su pripremili simbolične poklone.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar