Драгана Мирковић распјевала препуну загребачку Арену

Регионална звијезда Драгана Мирковић одржала је свој први концерт у распроданој Арени Загреб, којим обиљежава 40 година каријере. Публика ју је с одушевљењем дочекала већ при првим тактовима пјесме "До последњег даха", по којој је хуманитарна регионална турнеја и добила име.

Регион 04.05.2024 | 14:08
Драгана Мирковић распјевала препуну загребачку Арену

Добро вече драги моји, добра вече Загребе! Тако је дивно видјети вас и бити с вама, једва сам чекала и радовала се овој вечери. Пресрећна сам и испунила сам већ свој сан. 40 година је за нама народе, не могу да вјерујем. У тих 40 година имамо пуно предивних пјесама, успомена и љубави", поручила је Драгана Мирковић.

Препуна загребачка Арена и синоћ је четири сата стварала успомене за памћење. На репертоару се измијенило чак шездесет пјесама, а атмосферу су ужарили и гости.

"Морам рећи нешто кратко што нема у синопсису: Драгана је жена због које музички постојим и хвала јој на томе", поручио је Иван Зак и заједно су запјевали њихов нови дует "Кад срце стане".

Драгани се на позорници придружио и Бобан Рајовић с којим је отпјевала њихов хит Громови.

"Одувијек сам био Драганин фан и слушао све њезине пјесме, хвала јој што ми је омогућила да будем с вама овдје вечерас."

Посебно емотивно је било када је стихове "Да ли знаш како сузе теку, када губиш онога кога љубиш…" - посветила легендама регионалне сцене.

На великом екрану измјењивале су се црно-бијеле фотографије великана попут Дражена Петровића, Оливера Драгојевића, Тоше Проеског, Дине Дворника, Арсена Дедића, Небојше Глоговца и бројних других.

Драгана је раније објавила како ће средства од концерта поклонити у хуманитарне сврхе. Тако су се међу бројном публиком у Арени нашла и дјеца из дома из Назорове, која су Драгани уочи концерта уручила захвалницу с поруком.

"Сви су људи некада били дјеца, али се само ријетки тога сјећају… "- један од најљепших цитата Малог принца. Ово сте баш,погодили, јер пријатељи ми кажу да сам ја баш оваква јер никада нисам престала да будем дијете. Испуниће ми дословно срце то што знам да ће дјеца добити нешто што желе и што ћу их мало усрећити, јер ја сам јако, јако осјетљива на дјецу", поручила је музичка легенда.

Да донација у висини од 20.000 евра иде у праве руке, потврдила је директор Центра за дјецу Загреб Јасна Ћурковић Келава.

"Хвала Вам од срца и честитамо на овој важној годишњици у каријери. Пријатно смо изненађени, за нас је ово врло вриједна и значајна донација. Имамо пуно дјеце о којој бринемо, многи од њих су вечерас овдје, вјерујте ми да ће ово свакако допринијети побољшању услова живота у Центру."

Пјевачица је још једном показала да има велико срце и да је публика у метрополи дословно обожава. Већ вечерас ће поновно на истом мјесту стати пред загребачку публику, а најавила је још емотивнији и спектакуларнији наступ.

(БН) Фото: Марио Поје

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Торцида

04.05.2024 14:33

Загребцанци хебем вас у паксу а Драгана добро дошла у Шимице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

04.05.2024 17:02

Рекао сам ја давно да ће Хајдук прије бити првак Енглеске, него Хрватске.

Name

Ванземаљац

05.05.2024 14:24

Шокачка снајка,шта рећи.Ова блесача не личи на ону Драгану из 80,90 година.Прави примјерак сељанчуре.Иначе старе су јој пјесме ок.

Name

Истина

04.05.2024 14:57

Паметни људи свугдје имају мјеста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи моји

04.05.2024 15:37

Не може се заборавит нешто сто је трајало 70 година. Драгана је пјевац мога и вашег дјетињства а видимо да и млади поштују величине. Зива и здрава била и Ти и твоја публика и трајала још дуго дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефрем

04.05.2024 16:13

на Велики петак, натужнији дан за православне хришћане?! Од данас ће се придружити онима које нећу слушати укључујући Дервишхалидовић Едина

ОДГОВОРИТЕ
Name

001

04.05.2024 16:58

Зар није уплакана због раставе од мужа а без новца, то је њена изјава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

04.05.2024 19:18

Браво за Драгану Мирковиц осим публике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

05.05.2024 10:12

Ово је примјер како људи који имају дјеле и другима а не као Додо. Он узима на лопату а ништа не даје народу а тај народ још увије је спреман у рат за њега

ОДГОВОРИТЕ