"Ne odustajemo od borbe za RiTE Ugljevik"

Neformalna grupa građana okupila se danas na Trgu đenerala Draže Mihailovića u Ugljeviku. Poručuju da ne odustaju od borbe za rudna bogatstva Ugljevika, kao i samog Rudnika i termoelektrane.

Republika Srpska 30.04.2024 | 11:24
"Ne odustajemo od borbe za RiTE Ugljevik"

Tu neformalnu grupu čine mještani Ugljevika i zaposleni na Rudniku i termolektrani.

U isto vrijeme počela je i sjednica lokalne skupštine koja treba da izrazi svoj stav o ovom problemu.

Ponovo su danas istaknuti zahtjevi da se obezbijede dovoljne količine uglja kako bi Rudnik i TE mogao da funkcioniše, te da se koncesija za ležište uglja „Ugljevik Istok 2“, dodijeli njima, umjesto firmi „Comsar Energy“ ruskog oligarha Rašida Serdarova.

Smatraju da bi na taj način bio ugrožen opstanak preduzeća.

Pojavile su se informacije da je uprava RiTE Ugljevik zabranila radnicima da napuste radna mjesta i podrze ovaj skup.

(BN) Foto: BN

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Ugljevik-realno

30.04.2024 11:54

Ovo je sve bezveze, već su isplaćeni vlasnici kuća i zemljišta na području gdje se planira iskop uglja. Dobili su izvanredne pare, s obzirom da nikad ne bi mogli prodati svoju imovinu u Falčićima.

ODGOVORITE
Name

Re, Ugljevik -realno

30.04.2024 13:51

Ko to može,i smije tvrditi,da je "SVE,BEZ VEZE!?"RiTE Ugljevik je život od kog sve zavisi u Ugljevičkoj opštini,a to,nije nešto beznačajno,upamtiti svi,koji drugačije razmišljate!!!Koji poljoprivrednik,će prodati zemlju od koje živi sa svojom porodicom!?Koji domaćin može i smije dozvoliti da mu stranac uzima djedovinu i prodaje strancu,mimo njegove volje!? Ugalj,nećemo dati,po cijenu revolucije,pa da vidimo ko je jači od naroda,koji brani svoju imovinu!!! Nećemo dati,ni Lopare...niti jedno mjesto koje žele opustošili!A,oni,koji pozivaju Rapida,da ode,obraćaju se pogrešnom liku,maskotu,koja pomaže pljačku od strane vlasti!!!E,pa,neće moći!Dosta je više pljački,i bogaćenja na račun naroda!!!Dosta bogaćenja na osnovu gradnje puteva,koji kratko traju,jer se planski nekvalitetno rade,da bi se iznova,i iznova opustošio novac iz budžeta!Na sto,sa svim potpisima,da znamo,protiv koga da usmjerimo naš bijes!!!

Name

re Re, Ugljevik -realno

30.04.2024 14:34

To je činjenično stanje, svi ti poljoprivrednici su jedva dočekali da za velike pare prodaju svoja imanja. Stari Ugljevik, Jablani, Sarije, sad i Falčići!

Name

Džaba

30.04.2024 12:00

protestvujete Rita Ugljevik će biti uskoro ugašena Agenda 2030 ide na zelenu agendu i gašenje svih rudnika uglja u BiH to su potpisali svi političari uz BiH entiteti i država BiH!

ODGOVORITE
Name

re

30.04.2024 12:52

Ajde ne lupaj glupsti, urađeno je odsumporavanje, a radni vijek joj je još 40 godina, može raditi, Kako to da mogu Starani stranookupaciona elektrana raditi. Šta bi smo mi bez elektrane, uložen je silan novac za oba bloga, drugi blok je namarno uništen, sad slovencima moramo da isporičujemo trećinu struje, i vraćamo dugove, još da ugasimo i elektranu, pa šta bi 2000 radnika, od čega bi živeli i oni i svi koje izdržavaju plus od čega bi živeli sve silne firme još toliko njih nakaćenih na elektranu.

Name

2nj56

30.04.2024 12:52

A u Nemačkoj ponoveo pokrećnu i ono nekoliko davno ugašenih elektrana.

Name

rudar

30.04.2024 13:22

" Pojavile su se informacije da je uprava RiTE Ugljevik zabranila radnicima da napuste radna mjesta i podrze ovaj skup." NIJE TAČNO, MOGAO JE DA ODE KO GOD HOĆE OD RADNIKA NA SKUP.

ODGOVORITE
Name

KOSTA

30.04.2024 17:09

PRESTAVI SE AKO ISTINU ZBORIŠ ! ŠTA JE UGLJEVIČANI PREDALI SE ? ZVALA PARTIJA DA SE NE IDE ? ŽALOOOSNO !

Name

Laž

30.04.2024 22:39

Mogao je da ode svaki radnik RiTE Ugljevik ali ne iz prve smjene nego ko je slobodan.Tako da je uprava pritisla rudnik da se ne obustavlja rad. Ne lažite naše radnike.Svi su su htjeli da odu.

Name

Milica

30.04.2024 16:27

Koliko je Diko diploma i kamarila oko njega spremna ukrasti to nije u stanju 10.000 rudara iskopati. Samo pogledajte javne nabavke i vidite ko dobija poslove.

ODGOVORITE
Name

panda

01.05.2024 12:31

Diko na tenderima uzima ogromne pare ekipe za određivanje posla su rasporedjene po trojkama rudnik odradjuju Dragisa Vidakovic, Marko Opsenica i Kosanovic. Termoelektranu i sektore određuju Nikola Teodorovic glavni egzekutor, Tesla Dikin kolega sa fakulteta i Milan Petrovic. Firme preko kojih se odradjuju prljavi poslovi su MB MONT INVEST, PROFI MONT, JOVIC SD, TEATAR KNJIZARA, INTER TRANS, ITD.. DIKO JE KUMU OD SEFA BANJCA POKLONIO 50.000 KM, DA GA SAVJETUJE KAKO CE DA VRSE EKSPROPRIJACIJU. SIPA NE MOZE DA FORMIRA PREDMETA KOLIKO OVA EKIPA KRADE. TO STO DIKO NEMA DIPLOMU JE NEBITNO, COVJEK ZNA DA RADI POSAO KAO DA JE IMA.

Name

Trg

30.04.2024 19:08

Kakav trg, takav narod i njegova sudbina. Ime trga sve govori. Mislite da će biti napretka? Mmm malo sutra.

ODGOVORITE