Побједник прве етапе бициклистичке трке - Дилан Хопкинс

Учесници овогодишње бицилистичке трке “Београд – Бањалука”, стигли су данас у Бијељину, а побједник прве етапе и носилац жуте мајице био је Дилан Хопкинс, члан клуба “Густо Сантик” из Љубљене.

Република Српска 18.04.2024 | 20:05
Побједник прве етапе бициклистичке трке - Дилан Хопкинс

Бицилистичка трка стартовала је у 12 часова у Београду, по хладном и кишном времену, које ипак није успјело поквари комплетан утисак, а након 140 километара бициклисти су, преко Павловића моста стигли у Бијељину око 15 часова. Била је то прилика за спринтере, а управо један од њих, понио је жуту мајицу.

“Нисам очекивао овако добар почетак. Било је доста изазова и трка је била непредвидљива. Моје тимске колеге и ја смо успјели да од почетка успоставимо прави ритам и на крају смо успјели да дођемо до важне побједе. Радујемо се наставку такмичења и сигурно да нас очекује доста изазова”, рекао је побједник прве етапе Дилан Хопкинс, члан БК “Густо Сантик” из Љубљене.

Директор трке, која се вози 18. пут, Владимир Куваља, изразио је задовољство током њене почетне етапе. 

“Прелијепа трка. Равничарска, прилика за спринтере. Шта друго да кажем него да сам изузетно поносан на све оне који су допринијели да се овај догађај деси, као и градове који су подржали данашњу етапу  - Београд, Обреновац и Бијељина, јер без њихове подршке не бисмо успјели”, рекао је Куваља.

“Желим такмичарима, њиховим тимовима и организатору успјешан наставак, са убјеђењем да традицијом и његовањем трке Београд – Бијељина – Бањалука, исказујемо спремност да и даље будемо подршка и ослонац, увезујући народе, спорт, добро расположење и све оно што бициклизам као спорт нуди“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Трка ће бити настављена сутра, можда и најтежом - брдском етапом од Зворника до Братунца преко Власенице. Трећа етапа ићи ће од Вишеграда, преко Рудог и Сокоца до Јахорине. Задња етапа биће вожена од Добоја до Бањалуке.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мицко

19.04.2024 07:43

Од "леватских" спортова правимо "вау" догадјаје.Бициклизам,рафтинг,итд.,диземо на некакав ниво, а имамо крузну стазу у Залузанима, нпр, и кад се одрзавају трке, ту се крпи крај с крајем. А да подсјетим,Залузани су у бивсој СФРЈ, уз Ријеку и Краљево,били стуб аутомобилистицког спорта. Знаци, имате несто сто мало ко има на овим просторима, и ви умјесто да то искористите, и доведете Европу на готов производ(уз ситна улагања), ви издвајати новце за бициклизам, рафтинг, спортове на маргини свјетског спорта. А знате засто, зато сто ти који воде те спортове овде су подгузне муве ове власти,и слизаце се с њима да узму коју кинту и себи, док је у аутомобилизму присутан само истински број љубитеља тог спорта. Ово је само примјер, да се окренем спрези спорта и политике,гдје дозвољавамо да нам се и на овај нацин скида новац с будзета.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

19.04.2024 09:19

"Бициклизам на маргини светског спорта??" Упали понекад Еуроспорт па погледај ста преносе. Од фебруара нема дана да не продје са преносом неке бициклистицке трке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

19.04.2024 12:02

Зато сто је тај пренос јефтин. Сто не преносе утакмице Бундес лиге, сто су радили до скора. Коста то брале, коста. Зато и преносе бициклизам, снукер, алпско пењање, пикадо... Знас ти о цему ја прицамо врло добро.