Џенан Лончаревић се први пут огласио након вести о разводу!

Џенан Лончаревић огласио се први пут након што је у јавности одјекнула вест да се разводи од супруге Самире Лончаревић. Саопштење које нам је музичар послао преко адвоката Жељка Ристића преносимо у потпуности:

Забава 16.04.2024 | 18:26
Џенан Лончаревић се први пут огласио након вести о разводу!

- Обраћам вам се овим путем као пуномоћник Џенана Лончаревића, о чему прилажем пуномоћје за заступање, сагласно одредбаина Закона о јавном информисању, члан 94 који регулише право на одговор на информацију. Наиме, у последњих неколико дана мој клијент је уочио свакодневну, изразиту медијску активност штампаних и електронских медија, а везано за бракоразводни поступак који је у току између Дżенана Лончаревића и Самире Лонћаревић.

У том смислу сам од стране Џенана Лончаревића, у својству његовог адвоката, овлашћен да упутим ово сопштење за медије, уз напомену да се након овог саопштења мој кијент, а ни ја нећемо више обраћати ни медијима ни јавности, имајиићи пре свега у виду лични став, а и начин живота мог клијента, коме је, током целе његове професионалне каријере, својствено да своју приватност максимално цени и исту не износи у јавност.

Тачно је да је дана 28.02.2024. године, након неуспешних разговора о споразумном разводу брака, преко пуномоћника, Основном суду у Пријепољу, Џенан Лончаревић поднео тужбу за развод брака од Самире Лончаревић, са предлогом да суд брак разведе, одлучи о поверавању заједничког малолетног детета једном од родитеља, као и да одреди допринос за издржавање заједничког малолетног детета.

Овај судски поступак за развод брака представља само формализацију чињенице да измеду брачних другова не постоји заједница живота већ дуги низ година.

Овај судски поступак је само и искључиво поступак за развод брака, поверавање заједничког малолетног детета на бригу и старање и одређивање новачног износа на име доприноса за издржавање.

Овај судски поступак не представља поступак за деобу брачне тековине и у овом поступку суд неће расправљати о томе шта представља брачну тековину и колики могу бити удели брачних другова у њеном стицању.

Dženan Lončarević, Samira Lončarević<спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ, ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ, КУРИР

У том смислу без основа и значаја су натписи у медијима који се ових дана појављу, а тичу се изјава једне од парничних страна везано за заједничку имовину брачних другова и њену поделу. Исти представљају вид притиска на мог клијента са вероватним циљем да му нанесу штету, створе код оних који прате његов рад лош утисак о њему као особи и коначно да нашкоде његовом професионалном угледу, имајући у виду да је Џенан Лончаревић јавна личност.

Посебно напомињемо да између парничних странака никад није било речи о било каквом исељењу или “избацивању” из породичне куће, како током трајања судског поступка тако ни након његовог окончања.

Чињеница је да се након подношења тужбе, пуномоћник Џенана Лончаревића обраћао поступајућој судији као и Предесдници и Основног суда у Пријепољу, а због чињенице да након подношења тужбе предмет није био достављен Центру за социјални рад у Пријепољу, који по службеној дужности поступа када разводи брак у коме има малолетне деце. Захтев Дżенана Лончаравића се односио на то да суд предузме законом прописане радње, и закаже рочиште у овој правној ствари.

Након овог обраћања заказано је прво рочисте у овој правној ствари за 23.07.2024.године, дакле готово 5 (пет) месеци након поднесене тужбе.

Неосноване су тврдње да Џенан Лончаревић из било ког разлога жели да овај поступак буде завршен брзо или прекоредно.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/04/15/12/3861686_9_фф.јпг?вер=1713272490" алт="Џенан Лончаревић" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПЕТАР АЛЕКСИЋ, АНА ПАУНКОВИЋ

Имајући у виду дуг период у којем заједница живота између брачних другова не постој и, мом клијенту није битно ни у ком синислу трајање бракоразводног поступка као ни формализација судског епилога овог брака, која ће се у неком тренутку и десити.

У том смислу ово саопштење представља жељу Џенана Лончаревића да пред медије и јавност изнесе чињенице које су неспорне и да укаже на то да осим његовог имена које је добро познато јавности не постој и више ништа што би би овај судски поступак разликовало од било ког другог судског поступка за развод брака чији актери су лица која нису шире позната јавности.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/04/15/09/3861536_wхатсапп-имаге-20240415-ат-9.29.20-ам-цопy_фф.јпг?вер=1713272532" алт="Џенан Лончаревић" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: КУРИР, НИКОЛА АНЂИЋ

Након овог саопштења неће бити нових обраћања од стране Џенана Лончаревића, ни у медијима, ни јавности - наведено је у саопштењу.

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4379697/прво-огласавање-дзенана-лонцаревица-о-разводу">курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар