Иран тврди да су мете у Израелу биле војне базе

- Техеран је саопштио да је, у синоћњем нападу на Израел , гађана израелска војна база у Неватиму и војни објекат на планини Хермон, пренели су ирански медији.

Свијет 14.04.2024 | 19:17
Иран тврди да су мете у Израелу биле војне базе

Медији су навели да је Наватим био мета јер је одатле наводно покренут смртоносни напад на ирански конзулат у Дамаску, док је Хермон гађан као одговор на вишегодишње нападе Израела на иранске положаје у Сирији, пренео је Тајмс оф Израел.

"Није било планирано гађање израелски градова у овој операцији, иако су израелски грађани проживели најгору ноц́ у њиховим животима“, јавила је иранска агенција ИСНА.

ИСНА тврди да су ''иранске ракете погодиле унапред одређене циљеве, али да Израел покушава да умањи штету од овог напада''.

Како наводи Тајмс оф Израел, у чланку ИСНА се описује напад на Израел, у којем је оборено око 99 одсто иранских пројектила, као велика победа Техерана.

ИСНА додаје и да се извештаји да се САД нец́е придружити израелском контранападу у Ирану  сматрају знаком да је Техеран доказао своју храброст и да Вашингтон не жели да буде умешан у конфликт.

У чланку иранске агенције се такође наводи да су покушаји Запада да одврати Иран од напада били ''бескорисни'', а поменуто је и упозорење начелника иранског ваздухопловства Алија Багхерија који тврди да је Иран могао да изведе десет пута вец́и напад.

(Тањуг) Фото: Принтскрин

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

14.04.2024 19:35

Јој шта ћу јојја рата па јој 99,9 оборени прпјектили јој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

14.04.2024 20:22

Ја желим пуно успјеха и једнима и другима и да потраје што дуже.

ОДГОВОРИТЕ