Пала кабина жичаре, једна особа погинула (ВИДЕО)

Једна особа је погинула, а 10 је повријеђено када је кабина ударила у носећи стуб који држи жичару код турског љетовалишта Анталије, саопштиле су турске власти.

Свијет 13.04.2024 | 08:57
Пала кабина жичаре, једна особа погинула (ВИДЕО)

Једна особа је погинула, а 10 је повријеђено када је кабина ударила у носећи стуб који држи жичару код турског љетовалишта Анталије, саопштиле су турске власти.Један од стубова жичаре Тунектепе срушио се јуче из непознатих разлога, а осам људи у кабини, која се распала након удара у стуб, пало је на стјеновито подручје.

У несрећи је једна особа погинула, а седам особа, укључујући двоје дјеце, је повријеђено у паду кабине, док су још три особе повријеђене током евакуације, јавља турски телевизијски канал НТВ.

видео: YоуТубе

Турске власти су послале хеликоптере опремљене за ноћно осматрање у акцију спасавања 184 особе које су остале заглављене у 24 кабине жичаре, саопштио је синоћ градоначелник Анталије Мухитин Бочек.

Анадолија преноси да је јутрос саопштено да је 59 људи заробљених у 10 кабина жичаре евакуисано и да се спасавање наставља.

На терен су упућене и ватрогасне, полицијске, медицинске и спасилачке екипе које данас настављају рад на евакуацији заробљених људи из преосталих 14 кабина жичаре.

видео: YоуТубе

(Агенције) Фото: wорлд-тодаy-неwс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Жичара

13.04.2024 09:20

Прочитајте мало текст испод наслова,жичеа није пала него се распала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре жичара

13.04.2024 10:12

Није шија него врат,брзо терапија🤬