"Господо старјешине, како вас није срамота?!"

,,Чим режиму у Републици Српској не иде како су замислили, кад год не могу да нас задужују на домаћим и бјелосвјетским берзама, у помоћ им прискачу самозване борачке, патриотске, отаџбинске и сличне организације'', тврди народни посланик и члан Предсједништва Народног фронта Радислав Дончић.

Република Српска 09.04.2024 | 17:50
"Господо старјешине, како вас није срамота?!"

Овај пут, подсјећа Дончић, Организација старјешина Војске Републике Српске предлаже, како кажу, стварање јединственог фронта патриотских снага с циљем јачања патриотизма, његовања слободарских традиција и љубави према Српској.

,,Господо старјешине, како вас није срамота?!'' пита Дончић и додаје:

,,Одакле вам право да ви народ у Републици Српској позивате да јаче и више воли Српску? Више од кога? Од оних који су и њих и Републику Српску опљачкали и довели до просјачког штапа? Да је воле више од оних који су им дјецу отјерали да се сналазе по бијелом свијету?''

Дончић тврди да Организација страрјешина позива на формирање некаквог јединственог фронта када им се ,,великом вођи'' љуља престо.

,,Зашто нисте стали у јединствен фронт када смо позивали да се борцима који су створили Републику Српску повећа борачки додатак? Зашто не подржите захтјев о ревизији борачких статуса, да се коначно одвоји жито од кукоља, да борачка права уживају истински борци, а не дезертери и ратни профитери?'', пита Дончић и поручује:

,,Престаните да судбину Републике Српске везујете за судбину вашег великог вође и његових послушника.''

,,Знамо ми'', наставља Дончић,'' да у Дејтонском мировном споразуму пише да је одбрана у надлежности Републике Српске, а не БиХ, али у надлежности Републике Српске осим одбране било је и више од стотину других питања које је ваш велики вођа предао/продао у времену када је био ,,дашак свјешег вјетра на Балкану''. Сад када је дошло вријеме да се  Република Српска провјетри и ријеши смрада и смећа које је годинама прекрива, ви сте се пробудили и позивате на јединство. Питам се само колико кошта ваше буђење и ваши позиви.''

(БН) Фото: НФ

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

Оли

09.04.2024 18:06

Војвода Путник и остали би се превртали у гробу да виде која смо мизерија од народа постали.Побјеђивали увјек у рату велике силе а погинули од домаћег смрада и задужили праунуке,фуј🤬

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

10.04.2024 07:11

Прво после рата су комада те послали у хаг потом. Потом ове мало мање чинове плашили судом у Сарајеву, а на крају су побили под изговором криминала, остале вође, кнежевић маузера манду....? Сад нема ко повест народ

Name

Ненад-Нострадамус

10.04.2024 09:03

А кога смо то побједјивали, сви који су досли су нас исамарали и онда се вратили у своју домовину.Докле цемо да сваки пораз славимо као побједу ,,изгубили у рату изгубили у миру.

Name

Нонсенс

09.04.2024 18:07

Вријеме је да ова дрзава заврси са дузницким ропствим сваком појединцу који се изјасни као борац или из породице погинулих и слицно.нема овде напријед до тад!Вјецна слава свима који су изгубили зивоте и свим породицама једнократно исплатити одстету и накнаду.Покојницима постхумно дати одликовања и са свим овим заврсити.Назалост гомила битанги и олоса којих би се њихови погинули стидили данас,на рацун своје трагедије управљају зивотима свих осталих. О овим кобајаги борцима и да не прицам,па боље би било да нису ни ратовали јер уцени људи немају гдје зивит док су ови у задњих 30 година све могуце повластице и услуге добијали.Наравно ово се не односи на цестите људе који су борци или из породице погинулих а цасно и постено зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЕНИЈЕ

11.04.2024 15:09

Гинули су најбољи да би владали нај гори паметном доста .....НЕКА СЕ ОБЕЗБЈЕДИ ПРОИНТЕР А ЗА БОРЦЕ НЕМОРА НИ БИТИ ПАРА КОГА БРИГА ЗА ЊИХ....

Name

Дронциц

09.04.2024 18:09

Тако је дронцицу, дезертери и профитери нас убијају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.04.2024 19:03

Тако је Донцицу. Сада дезертери и папци владају.

Name

Ре Дончић

09.04.2024 19:23

Аје , непаметуј. Сада си се нашо да паметујеш. Него посла се ухвати , да !

Name

Да

09.04.2024 20:20

А најгори су ови лазни ветерани Дуска Вукотица!

Name

Зоки Ре

09.04.2024 22:28

Ре,много си неписмен,а брате И љигав.Дај,извуци се већ једном из гаћа Доде,посвети се мало описмењивањем. Аје!!??

Name

Народ

09.04.2024 18:15

Старијешине у рату?Част изузецима,а много вас је било,превише, ма деведесет посто бар три до триста километара од линије.На линијама су били нижи чинови,а ви у топлим командама.Ви сад хоћете да глумите неке патриоте,заједно са овим што су тад били и ван земље?Имате ли имало образа,а ви обични борци,ако ово прочитате треба вам узети и оне три марке,на првим линијама.Опет шутите,можда дају сад 3,10.,да гласајте за издајнике и лопове из позадине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриотизам

09.04.2024 19:28

на велику залост стидим се сто сам икад био припадник воске , тада смо били дјеца дали смо младост за републику српску да би у њој доцекали старост са унуцима .На залост морамо сви да бјезимо одавде закљуцавамо куце расељавамо се јер данасњи тајкуни или како их називају привредници успјесни у рату су били сверцери дезертери и криминалци ,на велику залост њима се клањају данас судије , тузиоци, полицајци , министри , свестеници их обозавају .Агдје су обицни људи градјани борци какво смо то постали друство какви смо то постали људи када је свима цаст и привилегија новац тј материјално.имате ли иста људско хумано да подрзите у овом јебеном и проклетом друству у коме је све изгубило смисао ,....борци су подјељени, градјани су подјељени, свестеници су подјељени све је подјељено због тог јебеног материјалног зато и нема критицне масе да се јасно казе ста не ваља, ста не мозе и ста се не сме .

Name

Ре патриотизам

09.04.2024 22:58

Ја се не стидим. Ја се поносим. Нека се стиде ови који паметују сада или на рачун бораца траже као нешто. Или они који су издали идеју која је била заступљена. Нека се стиде профитери, издајници, продане душе… ја нећу. Мени је била част служити и борити се раме уз раме са мојим другарима и браћом. И никад ме неће бити стид!

Name

Ненад

10.04.2024 18:29

@Ре патротизам.Има она изрека цега се паметан стиди будала се поноси.

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

09.04.2024 18:29

Већина старјешина , кажем већина , су биле обично смеће у рату.Ништа нису знали организовати само се крили по командама.То кажем као неко ко је био на сарајевско романијском ратишту.Било је изузетака као покојни Боровина али зато није дуго ни живио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

09.04.2024 18:36

Шта је њих срамота они су плаћени из буџета од нашег новца замислите какве старјешине који нису стали у заштиту својих сабораца не дај бозе рата са оваквим људима нећемо остати ни у траговима

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

09.04.2024 18:51

Старјешине у хладу благовале, војнике да гину слале, да живе донатори профитери и дезертери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сердари 92

09.04.2024 19:00

Јел то онај борцина из Врбањаца, који лези у команди док се убијају цивили и пале куце у Сердарима. Борцина је писао књигу по својим зељама и описивао рат 95 у Сипову а није ни увео бригаду у борбени полозај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

09.04.2024 19:09

Старјешине су храбрије од ових "криминалаца и бандитоса", само им заврнеш м..а и пиштаће, као црквени мишеви, све своје ће издати, баш тада. Праве старјешине требају алернативу, па би ови климоглавци и полусвјетови разних врста сам ускочили у кавезе, нема алетрнативе, а и "странци", који нису саучесници, траже алернативу, помогли би и они, не би их подржавали, да се ријешимо ове багре, од њих довољно. Мало размисли, полусвјетови сада из града бране своје грађевине, прокреће се, чим стану "кранови" и друге разне дизалице. Они нелегалан новац правдају градњом, перу кран диктатуром, неће дуго, све ћете пописати, стечено криминалом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

09.04.2024 19:30

СТАРЈЕШИНЕ ФУКАРЕ СРАМ ВАС БИЛО КОСТИЈУ ГОЛОБРАДИХ МЛАДИЋА ШТО ДАДОШЕ ЗИВОТ ЗА Р. СРПСКУ ДА ЛОПОВИ КАО ВИ МОГУ ЈЕ АРЧИТИ. ФУЈЈЈЈЈЈ ПРОКЛЕТНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац врс

09.04.2024 19:30

Већина старјешина је била у дебелој позадини и имали привилегију, топао кревет, посебну кухињу, храну, слушкиње, униформу, возило и већина њих курву у кревету којој се водио ратни стаж.После рата већина је добила добре послове а борци са прве линије умиру ко просијаци е тоје заслуга старјешина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачноооо

09.04.2024 21:25

Е баш права истина, уз додатак нека избаце списак колико је погинуло активних официра а посебно оних са већим чином, можда на прсте набројати, то су били олоши....

Name

Идеално

09.04.2024 21:31

Свака цаст на коментару, тацан до бола... А ако старјесине тразе то сто је написано, ја би их подсјетио да је тај фронт љубави према отадзбини направљен у Дервенти са братом Милановицем... Нисам цуо официре ,,цасне" да су се бунили тада...

Name

Па да

09.04.2024 19:34

Немогу никако да схватим борацка удружења а противе се повећање борацког додатка то само мозе да буде једно улигузице од власти па их бране

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.04.2024 19:49

Тако је ДОНЧИЋУ. Свака част за све наведено. Има још много важних питања за ВЛАСТ. ВЛАСТ И МНОГИ БОГАТИ СУ МОБИЛИСАЛИ У РАТ ДИЈЕЦУ И СА 18 ГОДИНА. САДА ОНИ БОЛЕСНИ МОЛЕ НЕКЕ ДЕЗЕРТЕРЕ И ЗА БОРАЧКИ ДОДАТАК. Све то треба ПРОВИЈЕРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

09.04.2024 19:53

Е мој Донцицу ово је вријеме лопова и сва писања немају сврху.Имам јос једног унука да посаљем на запад и да никад висе не долази и миран сам.То сто сам борац прве категорије видим себе као будалу.Искрено гади ми се и РС кад видим ко главни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

09.04.2024 22:00

И код вас су борци категорисани као код нас Срба

Name

Коле

09.04.2024 19:53

Шта прича овај футавац?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2024 21:44

Ајд не се*и.

Name

ЛАГАНИНИ

09.04.2024 20:04

Ово све сто се десава код нас се зове тихо гасење српске, ко не види сватити це кад буде угасена. Није Миле дзаба досао на власт преко запада, фол патриота односно тихи гробар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерали би ратовали

09.04.2024 20:05

Никад Генералима није било лоше,која год власт била.Имају огроомне пензије,бенефите.Они неће дозволити да неко њихова примања и привилегије угрози.Борци који су били по рововима,сад немају за кифле:дјеца им вани отишла или раде за ситну пару код неког "робовласника",блиском власти. Лијечење не могу приуштити.Е сад би ти њих надигао из те тегобе ,још опет да ратују,али сад за Рудоњу и његове милијарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

09.04.2024 20:15

Мене је срамота стосам се борио за оваки накарадни систем,нема ту ми б од борца медју тим тз,старјесинама,све мој до мог увлакаци у гузице резимске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

09.04.2024 20:51

Ми са официрима нисмо ни у протеклом рату имали заједнички фронт,ми смо били на првој борбеној линији а они на издвојеном командном мјесту. Из тих разлога у закону о правима бораца није ни дефинисана прва борбена линија да би се сакрила срамна улога официра, дезертера и ратних профитера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

09.04.2024 22:04

Људи моји, стоји да су Борачка и официри сероње и поданици, али некако не иде кад Дончић обуче униформу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2024 13:42

Свака част на коментару, њему војна униформа не стоји добро, само не знам која би му страначка мајица добро стајала. Не зна ни он сам у којој је сада странци и коју мајицу да обуче.

Name

Оз

09.04.2024 22:32

И ја сам разоцаран оставио посао у словенији досо у рат изгубио 4 године мало дол радио видим да лопови владају поново торбу у руке и у словенију тразит љеба тако да се захвалим свим лоповима украли су и мој нај љепси дио зивота ал лоповице доц на страсни суд гдје це им бит све потаман

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковиљка Шокчевић

09.04.2024 22:58

Сигурно то нису ратне старјешине, већ неке миродобне старјешине док су се сад појавили, кад су БОРЦИ, дотакли ДНО - ДНА. Гдје је до сада багра била?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадо

10.04.2024 04:09

Јадни моји борци има ли игдје овде борац да добро живи ,зар вам још није јасно ,борили смо се убудале да би лопови и профитери уживали и сад идите и гласајте за лажове ,а дјецу шаљите преко границе и чекајте да вам пошаљу коју пару за љекове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лав

10.04.2024 06:39

Заиста, нека их буде срамота голобрадих младића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.04.2024 07:29

Сви су купљени знај те то .... завршено давно старјешине,борацке све подељено нема јединства и примарног циља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гандаф

10.04.2024 07:30

Ево га опет обукао униформу стали је сад смислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2024 13:45

Сада брани своју самозвану Предсједницу Републике Српске, јер друго нема шта бранити. Оно што је он ослободио добро је оградио

Name

Постен

10.04.2024 08:46

Па сами сте криви кад дрзите једног ,,ронхиловца " 20 година на власти ста сте боље оцекивали од једног десертерс И сверцера да це вам бити боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

65 змп

10.04.2024 10:10

Дончић напада све што је везано за борце па сад ударио и на старјешине,мени није јасна његова борба за борце јер испаде да је само он пушку носио а да су сви остали били негдје на љетовању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

10.04.2024 11:26

Па те старјесине су обицне јајаре и ниста висе. Ста су урадили у рату? Ниста! Цаст изузецима али то је био занемарив број... Па и мала дјеца знају да су рат изнијеле мале старјесине из сколе резервни официра а ови су само гледали гдје је хладовина... Младиц, Миловановиц, Симиц, Лисица, не могу их сад бас све добре набројати, уз појединог официра из Србије сто су нам притекли у помоц...и то је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папакланд - Додикистан

10.04.2024 12:30

Папци немају стида. Да га имају не би постали папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

10.04.2024 13:12

Старесине нетреба да вас буде срамота срамота треба да буде вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

10.04.2024 14:00

Те официр чине су брука за српски народ. Обичне јајаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некако овако

10.04.2024 15:12

Људи су кварљива роба на сцени и на цијени је шљам,лицемјери,фарисеји ,дезертери поштен човјек се савио и склонио по страни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

10.04.2024 20:12

Браво, свака ти је златна. На залост, оно сто нису отјерали у бијели свијет да тамо сљака и цркавицу саље својима у РС, сто је оцигледно и био један циљ, како финансирати здравим парама криминални Републицки и дрзавни апарат, са друге стране остатак је вецински прихватио са за рад неке материјалне користи или социјалног и друственог полозаја пусти Српску и њене борце низ воду, као и та господа официра сто се лазно представљају као патриоте, какав нормалан и цастан патриота би стао уз Додига, издајника и униститеља Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

10.04.2024 23:54

Кад господа на власти свим срцем воле Републику Српску,зашто краду народни новац,новац бораца,пензионера,радника и осталих градјана?

ОДГОВОРИТЕ