Осумњиченима за убиство Данке пријети доживотни затвор

- Адвокат Југослав Тинтор изјавио је данас да двојици осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић из Бора прети доживотни затвор с обзиром на то да су они оптужени за тешко убиство.

Србија 05.04.2024 | 11:55
Осумњиченима за убиство Данке пријети доживотни затвор

Он је за Тањуг рекао да то што су двојица осумњичених урадили са телом девојчице након што су је ударили колима, их доводи из ситуације где им је било запрећено две до 12 година затвора у позицију да су данас оптужени за тешко убиство, за шта је запрећен доживотни затвор.

"Сама идеја да без икакве савести идеш за тим да уклониш тело по сваку цену како би избегао било какву одговорност је нешто што је за потпуну осуду. Оно што је интересатно је да је и тај други, сувозач, који практично није био ни на који начин иницијално угрожен, себе увукао у један низ радњи који је мени потпуно необјашњив", навео је адвокат.

Тинтор каже да је током истраге за Данкон Илић увек постојала могућност да се случај заврши трагично и додао да је добро што је полиција током 10 дана потраге предузела велики број радњи како би се расветлио овај злочин и дошло до епилога.

Оно што карактерише овај случај, истиче адвокат, је чињеница да ова два починиоца имају нормалну животну ситуацију, да су се радећи свој посао задесили у аутомобилу, ударили дете, и тада они, уместо да сачекају полицију, позову Хитну помоћ, предузимају радње које су несхватљиве нормалном човеку.

"Ја овакав случај не памтим баш због тога што ово није учинио неко ко је психопата, ко је ишао за тим да отме дете, унапред планирао како да га лиши живота и уклони тело, ово је једна ситуација која се дешава у нормалном животу и може да се деси свакоме, али оно што је уследило након саме незгоде ја не памтим да је до сада било. Постоје случајеви, и нису ретки, да починилац побегне возилом са места незгоде", објаснио је он.

Тинтор напомиње да је за потпуно расветљавање овог кривичног дела капитална ствар да тело буде пронађено како би вештаци судске медицине урадили обдукцију, истакавши да је необична чињеница да још није пронађено, јер се тврди да су њих двојица у потпуности признали извршење дела.

"Ако су у потпуности признали извршење дела, сасвим је природно и логично и да кажу полицији на којем месту тело могу пронаћи", оценио је адвокат. Коментаришући реакцију грађана који су након сазнања да је девојчица убијена и шта су осумњичени урадили с телом тражили увођење смртне казне, Тинтор је рекао да он лично није заговорник смртне казне, иако сматра да, када би се сада спровео референдум у Србији, већина грађана би се изјаснила за увођење смртне казне, што би нас, додаје он, удаљило од ервопских интеграција.

"Постоје и неки други разлози зашто се то не жели учинити, али свакако да постоје злочини за које је по неком нашем природном резоновању, када се некоме на монструозан начин одузме живот, свакако смртна казна оправдана. Овде би посебна оправданост смртне казне била уколико су тачне вести у новинама да је дете давало знакове живота након што су га ударили возилом и да га је један од ова два лица дављењем усмртио", изјавио је Тинтор.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Народ!!!

05.04.2024 12:08

Свака цаст,ако донесете такву одлуку за ове монструме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа..

05.04.2024 14:26

да је то све унапријед припремљено, ал у том случају је упетљан још неко

Name

Правда

05.04.2024 16:43

Ал се адвокат налупа.Он заврши истрагу,подиже оптужницу и изрече пресуду.Да ли је баш све тако како се јавности представља путем режимских таблоида.

Name

Бис

05.04.2024 12:19

Ви сте зликовци, људи нису намерно, препали се, ниста нисте бољи од њих, треба вам само та ситуацјја,...лично осудио бих их мин 3-5г, и мајку на 2 оставља дете крај пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

05.04.2024 14:03

Како те није срамота да тако нешто помислио, а камоли да напишеш. "Нису људи намјерно " .... али су намјерно прикрили злочин и мртво дијете бацили на отпад као стару крпу.... коме нормалном би то пало на памет. ја би их осудио на 100 година па да им се тек за 100 година за гроб сазна. Злотвори!

Name

Ти си

05.04.2024 14:39

Тески болесник, за установе под јаким надзором, када за монструозна убисрва и малом дјетета тразис опеавдање та монструме...

Name

П

05.04.2024 12:22

Које судске глупости,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу аууу

05.04.2024 12:34

Само теорије и поново теорије. Зашто се не цути и чека да Полиција ријеси случај. Овдје смета изјава да су признали злоцин а нема тијела. Да их нису овакви Адвокати наговорили да то не открију јер онда нема ни пресуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хове ли

05.04.2024 12:36

И овај процес,трајати,као онај о истрази убиства Јелене Марјановиц?!Засто није оконцан тај процес,ако сте ави тако способни,И "непоткупљиви?!" Не мате,повјерење град јана,И никада га нецете ни имати,те је васа сврха уп упитна!!! Уколико не надјете тијело,нема ни карне,клосарцине?!?!?!СИИИИИКТЕЕЕЕЕР,БАГРООООО!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

05.04.2024 13:07

Овај Адвокат има право мала је и доживотна казна.Само неможем да схватим да тела немогу наци и ако су им рекле убице где је.Овде нешто дубоко нештима.Јадни родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасин

05.04.2024 16:16

Највјероватније да је мала била зива нагон сто су је ударили аутом и да су је некако или убили или задавили.Због тога се крије гдје је тијело јер обдукција би показала од цека је умрла-убијена. Све у свему. Свака казна је мала за овако гнусан злоцин.

Name

Маја,

05.04.2024 13:33

Први цин представе заврсен.ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

05.04.2024 15:08

Независно правосуђе, а Шта бијеше са оним полицајцом што га прво ухапсише?????? Коме сад вјероват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На стуб их

05.04.2024 16:45

Ма каква дозивотна казна. То нису убице, то су монструми. Могли су јадно дјете одвести у болницу мозда би и остало зиво. Ударити дјете, стрпати ко зивотињу у гепек преко алата и бацити на сметљисте, мозда и онесвјесцено дјете. Треба њих на два стуба у Бору зиве разапети нек их птице кљуцају сваки дан. Злотворе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако се доказе

05.04.2024 18:11

Кад се пронадје тијело малог Андјела, и после урадјење обдукције доказе да је дјете давало знаке зивота, а да су је монструми удавили, онда их стварно сто би претходни реко у коментару треба на стуб разапети да их птице кљуцају до кости.

Name

ти-то

05.04.2024 19:24

Какав затвор покркати банду,и у депонију где су и они убили и бацили недузну дусу малу данку.Они су само за депонију.

ОДГОВОРИТЕ