Необична запљена: На палетама луксузно возило

У мору робе коју кријумчари свакодневно покушавају да прокријумчаре преко границе, посебно место заузимају аутомобили, па су тако царински службеници у свакодневном раду сведоци необичних покушаја кријумчарења свих врста аутомобила: од олдтајмера до најлуксузнијих верзија четвороточкаша.

Србија 04.03.2024 | 15:30
Необична запљена: На палетама луксузно возило

Иако навикнути на покушаје скривања или непријављивања разне робе, царински службеници на испостави Горњи Милановац су били затечени несвакидашњим призором када су у 29. фебруара 2024. године испод цераде једног камиона угледали сакривен цео аутомобил.

Необичан случај је откривен када је, захваљујући анализи ризика, царински службеник изашао да обави преглед пристиглог камиона који је према документацији из Словеније ка Србији превозио товар сировина за производњу боја и лакова.

Након што је са возила уклоњена церада, у товару је поред пријављене робе уочен и ''БМW'' без регистарских ознака за чији утовар је било потребно ангажовати виљушкар, а потом га и добро обезбедити да се не би померао током вожње.

За викенд је и на граничном прелазу Батровци спречен један покушај да се из земље преко границе превезе луксузни аутомобил ''Порсцхе Панамера 4с'' чија је вредност процењена на преко 77.000 евра.

Случај је откривен када је на излаз из земље пристигао скупоцени аутомобил стране регистрације за чијим је воланом био српски држављанин.

На питање царинског службеника да ли има нешто да пријави, возач аутомобила је одговорио одрично, а потом је током детаљне контроле утврђено да он заправо није власник возила којим се упутио у иностранство.

Како домаћи држављанин који се нашао за воланом, у тренутку контроле није поседовао ни боравишну ни радну визу у иностранству, што је предуслов за управљање возилом са страним регистарским ознакама, ауто је привремено задржан до окончања поступка.

(Курир) Фото: Управа Царине

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Није то ниста

04.03.2024 15:42

Колико краде полиција и власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

ртвбн

04.03.2024 15:45

Пусти ауто, шта је Миле доручковао, јел попио кафу, каква му је столица јутрос!? То нас интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2024 18:21

Дјес' лопове.

Name

Јој

04.03.2024 15:47

Као они нису умијешани у ту работу. 😃😃😃😃

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

04.03.2024 20:47

То је циганлук, тај ауто не вриједи преко 30.000КМ. Циганија велика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повезао

04.03.2024 22:11

неко за дијелове, људи, па шта ће с њим кад га увезе, не може га ни пријавити ни регистровати... само може бити за дијелове на црно, што је највјероватније, или за неку прљаву работу...

ОДГОВОРИТЕ