Обустављен саобраћај од Изачића до Брчког

Саобраћај је обустављен на граничним прелазима од Изачића до Брчког, због пада система у Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Босна и Херцеговина 03.03.2024 | 11:15
Обустављен саобраћај од Изачића до Брчког

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама магла смањује видљивост мјестимично, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због радова на путном правцу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

До 12. маја ради извођења бушачко-минерских радова биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет-седам минута.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком, а регулише га привремено постављена сигнализација. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум/Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Режим у саобраћају измијењен је из због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због рушења тунелске цијеви, тунел број 58, од понедјељка, 4. марта, биће забрањено одвијање саобраћаја за сва возила на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина. До 29. марта мјештани Калиновика ће користити регионални пут према Фочи: Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Јелашица-Миљевина, док ће остала путничка и теретна возила до 12 тона бити преусмјеравана на магистралне путеве Фоча-Устиколина-Гребак-Загор-Делијаш-Трново.

На регионалном путу Разбој–Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

У ФБиХ магла смањује видљивост на путним правцима Босански Петровац-Дрвар и Гламоч-Ливно.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

(Срна) Фото: ХАК

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Словенац

03.03.2024 11:46

Чуј пао систем а у Херцеговини није цудно несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Распад система

03.03.2024 14:02

Ал ови хрвати једу говна само код њих пада систем праве гужве и малтретирају путнике највише оне који нису држављани ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахах

03.03.2024 15:35

Убит це те мрзња…

Name

ре Распад система.

03.03.2024 19:53

У сриједу на прелазу Брод за Хрватску чекао на обје границе по неких 2-3 минута, синаћ на излазу из ХР, исти гранични прелаз не дуже од 5 минута. Нико се није иживљавао и немам документа ЕУ.

Name

Ненад-Нострадамус

03.03.2024 20:15

Полако да се привикавате на затворене границе.

ОДГОВОРИТЕ