МУП: 12-годишњак слао дојаве о бомбама аеродрому

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом  у Београду Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал и полицијским службеницима Полицијске управе за град Београд,

Србија 01.03.2024 | 20:22
МУП: 12-годишњак слао дојаве о бомбама аеродрому

Одељења за сузбијање малолетничке делинквенције идентификовали су 12-огодишњака који је слао дојаве о наводно постављеним експлозивним направама на београдски Аеродром „Никола Тесла“ и у више школа у Србији.  

Како је саопштено из МУП-а, полиција је у Београду извршила претрес стана и других просторија које користи 12-годишњак поводом већег броја претњи о наводно постављеним експлозивним направама, упућених данас и јуче Аеродрому  „Никола Тесла“  у Београду,  ОШ „14. октобар“ у Лозници, Средњој школи у Кладову, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, као и ОШ „Владимир Роловић“, Гимназији „Патријарх Павле“ и ОШ „14. октобар“ у Београду. 

Утврђено да је дечак путем сервиса електронске поште слао поруке претеће садржине, чиме је угрозио безбедност већег броја деце и грађана у Србији, као и функционисање београдског аеродрома.

Приликом претреса су пронађени и докази о слању већег броја претњи.

У саопштењу се наводи да ће, с обзиром на чињеницу да је извршилац дете млађе од 14 година које по закону нема кривичну одговорност, против родитеља бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

Раније данас примљене су дојаве о постављеним бомбама у два авиона на Аеродрому "Никола Тесла", док су синоћ компаније Аир Монтенегро и Wизз Аир саопштиле да су пилоти на њиховим летовима добили дојаве о постављеним бомбама, због чега су сви путници и чланови посаде евакуисани.

Београдски аеродром "Никола Тесла" поново је отворен за саобраћај око 22.30, након што је привремено био затворен због дојава о бомби за које се испоставило да су биле лажне.

(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк/ТосканаИНЦ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Гоги

01.03.2024 20:46

Све из куће полази, од родитеља, без дискусије. Тачка !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноц

01.03.2024 21:07

Сада све троскове доставите родитељима да плате па це боље пазити и васпитати децу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрМо

01.03.2024 21:57

Мали мислио да га чува ВПН хаха, неко старији га наговорио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћаћа

01.03.2024 22:08

Да ли је то био дечак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

01.03.2024 22:52

Свако зна да су дојаве лажне, али ето такве су процедуре. Идиотарија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

01.03.2024 23:06

За сва кривицна дјела дјеце,треба оптузити и осудити њихове родитеље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педагогија, лоповија

02.03.2024 12:46

Тачно је да због година није кривично одговоран, али је зато у годинама за васпитне батине. Шибом, каишем и сличним педагошким алатима. А родитеље по џепу одерати, па нека се пуше. Сабрати им проузроковане трошкове, ако је могуће.

ОДГОВОРИТЕ