Бизарна болест: Мајка не може да поднесе звук смеха своје деце!

Карен Кук из Саутпорта пати од бизарне болести медицински позната као хиперакузија. Она каже да јој бука, гласови њених пријатеља, музика, или смех њене деце сметају и не може да поднесе јер јој изазива јак бол у глави.

Занимљивости 29.02.2024 | 16:21
Бизарна болест: Мајка не може да поднесе звук смеха своје деце!

Карен Цоок из Велике Британије је до пре 18 месеци радила као кабинско особље и живела је сасвим нормалним животом са својим мужем и њихова два дечака. Али онда је почела да доживљава нешто чудно и болно.

Вец́ина нас задрхти при помисли да изгубимо чуло слуха, али шта ако је то исто чуло појачано до те величине да свакодневни звукови, без обзира колико умирујуц́и, постану немогуц́и за слушање?

То је оно што је Карен почела да доживљава 2022. године када јој се изненада појавила ретка и помало бизарна болест хиперакузија. Одједном, звук је за њу постао мучење. Гласови вољених особа, смех њене деце, ц́аскање са пријатељима или слушање њене омиљене музике изазивали су њене неподношљиве и јаке главобоље до те мере да је почела да се изолује само да би их натерала да престану.

“Као да ми је неко сипао врелу лаву у уши и глава ми гори, боли ме цела глава, посебно иза очију. То је као мигрена, као да желите да отворите своју главу да бисте ублажили притисак.” рекла је Карен за ДаилyМаил

Од када јој је првобитно дијагностикована хиперакузија, Карен је покушавала да излечи, или бар да задржи симптоме под контролом, али ствари су се погоршавале. Сада вец́ину свог времена проводи у затвореном простору, јер не може да поднесе сву буку спољашњег света, а чак и када је сама код куц́е, носи чепове за уши и блокаторе буке како би се заштитила од страшне буке.

На Божиц́, док су њени синови, од 7 и 11 година, узбуђено отварали поклоне, она је била у суседној соби и посматрала их иза прозора, јер једноставно није могла да издржи да слуша њихове гласне гласове и смех.

“Нешто тако лепо као што је смех моје деце, чути њихове гласове, за мене је као мучење“, рекла је 49-годишња жена. „Седела бих и гледала их кроз прозор како отварају своје божиц́не поклоне јер ми је било превише бучно да будем у соби, а они би пришли прозору и показали ми их.

Карен је некада била веома активна и на отвореном, али данас јој је главни приоритет заштита од физичког бола изазваног звуком. Њен живот се потпуно променио и једина ствар која је држи су њена деца. Одлучна је да се бори до краја док се не излечи у потпуности али ли до сада ништа није успело да елеминише њену бол на звукове и на смех њене деце.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар