Жена затражила развод од мужа јер се ретко тушира и пере зубе!

Једна жена из Турске је недавно тужила суду свог мужа, тврдец́и да се ретко туширао, да је смрдео на зној и да пере зубе само једном или два пута недељно.

Занимљивости 01.02.2024 | 15:41
Жена затражила развод од мужа јер се ретко тушира и пере зубе!

Жена, идентификована само као А.И. од стране турских медија, поднела је захтев за развод од свог супруга Ц.И., наводец́и као главни разлог његову невођење личне хигијене.

Адвокат тужиоца рекао је 19. породичном суду у Анкари да је оптужени носио исту одец́у најмање 5 дана заредом, ретко се туширао и да је стално заударао на зној. Приведени су сведоци који су потврдили ове тврдње, укључујуц́и заједничке познанике, па чак и неке од супругових сарадника.

Сви су дали изјаве којима потврђују лошу личну хигијену оптуженог. Суд је одобрио захтев жене за развод и такође је наложио мужу да јој исплати 500.000 турских лира (16.500 долара) као компензацију свом сада вец́ бившем супружнику због тога што је трпио недостатак личне хигијене.

“Супружници морају да испуњавају обавезе заједничког живота“, рекао је адвокат А.И. Сенем Иилмазел за турски лист Сабах.

“Ако заједнички живот постане неподношљив због понашања, друга страна има право да поднесе захтев за развод. Сви морамо бити опрезни у људским односима! Из тог разлога морамо обратити пажњу и на своје понашање и на чистоц́у.”

У турском грађанском праву, прихвац́ени разлози за развод брака подељени су у две категорије – посебни разлози и општи разлози – при чему овај други укључује све разлоге који чине живот неподношљивим за једну или обе стране.

У овом конкретном случају, лоша лична хигијена супруга је сматрала ваљаним разлогом за развод од стране Регионалног суда правде и Врховног апелационог суда, чија је недавна пресуда била коначна.

Судски списи су показали да је, према исказима сведока, Ц.И. туширао се највише једном у 7-10 дана, а зубе је пратио само једном или два пута недељно, због чега је његов дах смрдео „неподношљиво“. Занимљиво је да су неки од човекових сарадника пристали да се појаве као сведоци у овом случају и изјавили да је његов непријатан телесни мирис чинио рад са њим мучењем.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар