Усред лета отишао до тоалета и нестао!

Прошло је 56 година од како се Џеролд Потер (53) укрцао на лет за Далас са којег се никада није вратио. До дана данашњег, власти не могу да одгонетну шта се с њим догодило.

Занимљивости 01.02.2024 | 15:33
Усред лета отишао до тоалета и нестао!

Човек се сместио у авион ДЦ-3 на аеродрому у Илиноису, у друштву супруге Кери, а све што се касније догодило остаје у домену нагађања.

Потер је обављао функцију градског већника у Понтијаку, а 29. априла 1968. путовао је у Далас где се одржавала конференција организације “Лионс Цлубс”.

Током лета, обавестио је супругу да иде до тоалета, а неколико тренутака касније авион се затресао. Претпостављајући да је реч о турбуленцији нико није придавао превише пажње том догађају.

Када је прошло 20 минута, жена се забринула и позвала стјуардесу, преноси АП.

Кабинско особље је проверило тоалет у задњем делу и схватило да Потер није тамо, а пажњу су им привукла полуотворена (излазна) врата.

Avion, putnici, putnički, kabina, let,

Фото-илустрација: Леунг Цхо Пан / Пантхермедиа / Профимедиа

Некако у исто време, у пилотској кабини се укључила лампица која је сигнализирала да су врата отворена.

Тада се појавила унезверена стјуардеса.

“Мислим да имамо проблем, чини се да је један од путника нестао”, рекла је.

Авион је принудно слетео у Спрингфилд, а нико није могао да схвати шта се догодило.

Истрага Савезне управе за цивилно ваздухопловство (ФАА) утврдила је да нема штете у задњем делу авиона, осим што је ланац који је додатно осигуравао врата нађен на поду.

Спекулисало се да је турбуленција бацила Потера на врата, после чега је ланац пукао, а он испао напоље.

Ипак, нико од путника није чуо ударац или крик, што би било очекивано у таквој ситуацији. Да ствар буде чуднија, потрага за његовим телом (на подручју који је авион прелетао) није дала никакав резултат.

Супруга је касније тужила авио-компанију и одбацила спекулације о самоубиству.

“Био је срећан и стабилан човек. Путовао је на састанак клуба чији је био истакнути члан, и томе се веома радовао”, казала је Кери Потер.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар