Преминуо српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић

- Српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић преминуо је у 47. години од посљедица срчаног удара, потврђено је у "Голден Стејту Вориорсу", у којем је био помоћни тренер.

Кошарка 17.01.2024 | 20:29
Преминуо српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић

Милојевићу је позлило синоћ током вечере у једном ресторану у Солт Лејк Ситију, одакле је брзо превезен у најближу болницу и потом хитно оперисан, преносе медији.

Сви детаљи око комеморације и сахране биће накнадно објављени.

Дејан Милојевић је рођен у Београду 15. априла 1977. године. Прве кошаркашке кораке направио је у београдском Кошаркашком клубу "Беовук" за који је, док је био јуниор, на једној утакмици постигао 131 поен, што је и дан-данас рекорд.

Милојевић је 1998. године прешао у "ФМП", одатле у "Будућност", а затим 2004. у Партизан и постао најбољи играч НЛБ лиге и неколико пута најкориснији играч кола у Евролиги. Био је члан и "Памесе", али и "Галатасараја", те се 2009. вратио у "Партизан" да заврши каријеру.

Милојевић је био члан младе репрезентације испод 22 године, са којом је освојио злато, док је са сениорском репрезентацијом СР Југославије освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. у Турској.

У октобру 2012. постао је први тренер "Меге", одакле је 2020. године отишао у НБА лигу и тамо наставио да гради каријеру.

Од октобра 2021. године је био запослен као члан стручног штаба "Голден Стејт Вориорса", гдје асистира Стиву Керу, уско специјализован за рад са центрима.

Прије двије године, односно 2022, са "ратницима" је освојио и шампионски прстен. 

(Срна) Фото: Агенције