Preminuo srpski košarkaški trener Dejan Milojević

- Srpski košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posljedica srčanog udara, potvrđeno je u "Golden Stejtu Voriorsu", u kojem je bio pomoćni trener.

Košarka 17.01.2024 | 20:29
Preminuo srpski košarkaški trener Dejan Milojević

Milojeviću je pozlilo sinoć tokom večere u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, odakle je brzo prevezen u najbližu bolnicu i potom hitno operisan, prenose mediji.

Svi detalji oko komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeni.

Dejan Milojević je rođen u Beogradu 15. aprila 1977. godine. Prve košarkaške korake napravio je u beogradskom Кošarkaškom klubu "Beovuk" za koji je, dok je bio junior, na jednoj utakmici postigao 131 poen, što je i dan-danas rekord.

Milojević je 1998. godine prešao u "FMP", odatle u "Budućnost", a zatim 2004. u Partizan i postao najbolji igrač NLB lige i nekoliko puta najkorisniji igrač kola u Evroligi. Bio je član i "Pamese", ali i "Galatasaraja", te se 2009. vratio u "Partizan" da završi karijeru.

Milojević je bio član mlade reprezentacije ispod 22 godine, sa kojom je osvojio zlato, dok je sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj.

U oktobru 2012. postao je prvi trener "Mege", odakle je 2020. godine otišao u NBA ligu i tamo nastavio da gradi karijeru.

Od oktobra 2021. godine je bio zaposlen kao član stručnog štaba "Golden Stejt Voriorsa", gdje asistira Stivu Кeru, usko specijalizovan za rad sa centrima.

Prije dvije godine, odnosno 2022, sa "ratnicima" je osvojio i šampionski prsten. 

(Srna) Foto: Agencije